Helmikuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Uutiskirje lähetetään vastedes kuukausittain! Saat ajankohtaista tietoa tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi. Pääset lataamaan uutiskirjeen myös pdf-muodossa tästä

Myöhästymismuistutusten postituksessa on ollut edelleen viivettä. Asiakkaiden kaikki palauttamattomat lainat eivät välttämättä näy samassa kirjeessä. Eräpäivät voi tarkistaa verkkokirjastoon kirjautumalla, puhelimitse tai asioimalla kirjastossa.

Kaikki tilattu uutuusaineisto ei näy vielä tietokannassamme, pahoittelemme tilannetta. Jos haluat varmistaa, onko jokin uutuuskirja tilattu kirjastoon tai jättää siihen varauspyynnön, soita kirjaston aukioloaikana pääkirjaston neuvonnan numeroon 050 311 7481 tai laita sähköpostia tietopalvelu@mikkeli.fi.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Ti 2.2. Pääkirjastolla kello 17-19 Mikkelin Lapsiperheverkoston, kaupungin ja kirjaston yhteisenä tapahtumana hauska LAPSIPERHEIDEN PIPPALOT! Mikkeli-salissa ja yläaulassa mm. Eslin temppurata, nukketeatteria ja teatterileikkiä, musiikkia ja muuta mukavaa. Tervetuloa!

8.2.-12.2. REKRY ON! Työnantajat ja työntekijät kohtaavat pääkirjastolla Mikkeli-salissa ja yläaulassa ma-to 13-16 ja pe 12-15. Joka päivä eri alat, perjantaina kaikkien alojen kesätyöt.

8.2.-13.2. MEDIATAITOVIIKKO ja Mikkeli Maker Day: tekemistä, teknologiaa ja luovuutta.

Lainan päivänä jaossa poistokirja-askartelukasseja.

Ma-to klo 13-16 ja pe 12-15 pääkirjastolla avoin Mediaklubi, jossa tunnistetaan omia vahvuuksia ja tehdään niistä kuvamuotoinen cv.

MIKKELI MAKER DAY LA 13.2. yhteistyössä Hacklab Mikkeli, ERNOD-hanke ja Mikkelin kaupunginkirjasto

Tule katsomaan 3D-tulostamista, rakenna oma robotti tai vilkkuvalot ja kokeile soittaa itse rakennettua syntikkaa. Voit tulla kokeilemaan taikka ihan vaan katselemaan. Esillä on harrastajien projekteja sekä mahdollisuus kokeilla monenlaista tekemistä itse. Ainoa vaatimus on uteliaisuus. Lisäksi ohjattua poistokirja-askartelua. Lisätietoa Hacklabista löydät http://mikkeli.hacklab.fi/

Ma 8.2. Rantakylän kirjastossa KULTTUURIAIHEINEN TIETOKILPAILU aikuisille ja kirjanäyttely aiheeseen liittyen. Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Ma-ti 8.2.-9.2. POISTOKIRJAMYYNTI kirjastoautossa klo 10-18. Kirjastoauton poistokirjoja myydään suoraan autosta Lainan päivänä maanantaina 8.2. sekä tiistaina 9.2. Auto parkkeerataan Rantakylän kirjaston pihalle (Kunnanmäki 7). Tervetuloa tekemään löytöjä!

Pe 12.2. Anttolan kirjastossa KIRJAVINKKAUSTA klo 9-10. Sylvia Stavén esittelee tusinan verran vuonna 2015 ilmestynyttä kirjallisuutta.

KIRJASTOLLA TAVATAAN!

SATUTUNNIT

Pääkirjastolla keskiviikkoisin klo 9.30, Ristiinassa 12.2. klo 9.30, Lähemäellä 23.2. klo 9.30 ja Haukivuorella 19.2. klo 9.30.

AVOIN LAVA

Keskiviikkoisin kello 18 pääkirjastolla. HUOM! Rekrymessujen aikaan 10.2. ei Avointa lavaa. Tarkista esiintyjät kirjaston verkkosivuilta.

LUKUPIIRIT

Pääkirjaston lukupiirit kokoontuvat ti 23.2., ti 22.3. ja ti 19.4. klo 15-16.30 ja iltapiiri klo 17-18.30 maakuntakokoelmahuoneessa. Sekä päivä- että iltapiiriin mahtuu uusia osanottajia. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tarkista lukupiirikirjat kirjaston verkkosivuilta. Suomenniemen kirjaston lukupiiri maanantaisin klo 12.30 seuraavina päivinä: 22.2., 14.3.,11.4. ja 16.5. Anttolan kirjastossa lukupiiri tiistaina 9.2.2016 klo 16 - 17, kirjana Tsehovin Hepsakka ja muita kertomuksia.

TIETOTUNNIT

10.2. E-kirjat ja e-lehdet 10.30-11.30 & 17-18 pääkirjaston käsikirjastonurkkaus

16.3. Facebook tutuksi tai tutummaksi klo 10.30-11.30, 17-18 ATK-luokka

17.3. Silmäillään somesovelluksia (Twitter, Instagram, Snapchat, Periscope) 10.30-11.30 & 17-18 ATK-luokka

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Sirkka-Liisa Huuhtasen vetämä Taidemusiikkiklubi kokoontuu pääkirjastossa 11.2., 10.2. ja 28.4. Kokoontumiset ovat torstaisin klo 16.30-n. 18.00 maakuntakokoelmassa 2. kerroksessa. Tervetuloa kaikki, vaki-ihmiset ja uudet kiinnostuneet!

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

Mikkeli-salissa helmikuussa: Rekry On! -messut 8.-12.2.

Asukastuvalla pääkirjaston yläaulassa:

To 4.2. klo 18 Voimavaroja levosta ja liikkeestä – mitä on BBAT-fysioterapia, fysioterapeutti Marja Hokkanen

To 11.2. klo 18 Syö hyvin, voi hyvin - terveellisen ja terveyttä edistävän ravinnon voima, fysioterapeutti Jari Kuusisto

To 18.2. klo 18 Läsnäolosta iloa ja hyvinvointia elämään, MB elämäntaidon valmentaja, NLP Personal Coach Eeva Ojalehto

To 25.2. klo 10 Hyvän mielen yhteislauluhetki, muusikko Pete Nikulainen

To 25.2. klo 18 Motivaation ylläpito ja itsensä johtaminen omien tavoitteiden saavuttamiseksi, hyvinvointivalmentaja Niina Koponen

NÄYTTELYT JA VINKIT

o   Kuukausinäyttelyissä pääkirjaston aikuistenosastolla Ystävyyttä ja kirjoja ja musiikkikirjastopalveluissa Ihana 50-luku. Tule löytämään uutta luettavaa ja kuunneltavaa!

o    Facebook-sivuillamme http://www.facebook.com/mikkelin.kirjasto/ kysytään Mitä kirjasto voi tehdä sinun elämällesi? Tarinansa ovat jakaneet jo Mätz Mäyrä, Fox Rävensson ja neiti Pupunen.

o   Vink Vink: Eleanor & Park/ Rainbow Rowell 2013. Ystävänpäivän suosituksena ehdotan tarttumaan ihanaan ja helppolukuiseen 1980-luvulle sijoittuvaan nuorten aikuisten kirjaan. Luvassa on romantiikkaa ja ... lisää romantiikkaa, pääosassa vähän sopeutumattomat 16-vuotiaat Eleanor ja Park. Hitaasti etenevässä tarinassa kirjailija onnistuu kahden kertojan taktiikassa ja lukija elää hahmojen mukana. Englanninkielinen kirja on jo saatavilla, suomennos ilmestyy helmikuun lopussa Basam Booksin kustantamana.

o   Tiedon pisara: varatuin ja lainatuin kirjamme tammikuussa oli 2015 Finlandia-voittaja Laura Lindstedtin Oneiron.

o    Seuraa meitä:

Twitterissä