Heinä-elokuun kirjastoterveiset

KIRJASTO TIEDOTTAA

Lähemäen kirjasto on suljettu rakennuksen sokkeliremontin takia 5.6.-14.8.

Lähemäen koulurakennus on remontissa koulujen kesäloman ajan ja kulku kirjastoon on sokkeliremontin aikana mahdotonta. Jos asiakas on varannut aineistoa, jonka noutopaikka on Lähemäen kirjasto, voi varauksen noutaa  5.6. alkaen pääkirjastosta.  Lähemäen kirjastoon ei voi palauttaa aineistoa remontin aikana, mutta aineiston voi palauttaa muihin kirjastopisteisiimme.

Kesälauantaisin 3.6.-27.8. pääkirjastossa kokeillaan 1. kerroksen itsepalvelukäyttöä klo 10-14.

Kesälauantaisin käytössä ovat 1. kerroksen kokoelmat, lainaus- ja palautusautomaatit sekä varausten itsepalvelunouto (ei kaukolainat). Itsepalveluaika on tarkoitettu asiakkaiden itsenäiseen kirjastokäyttöön, mutta kirjastosalissa päivystää kirjaston työntekijä opastaen omatoimikäyttöön. Normaalia aukioloajan asiakaspalvelua ei ole saatavilla. Kokeilulla halutaan vastata kirjaston käyttäjien toiveisiin aukioloaikojen laajentamisesta. Vastaavia käytäntöjä on jo useilla paikkakunnilla Suomessa, mutta Mikkelissä ei ole aiemmin kokeiltu vastaavaa. Kesäaukioloajat muutoin voimassa 1.6.-31.8.2017.

Pääkirjastossa on siirrytty varausten itsepalvelunoutoon

Varausten itsepalvelunouto tarkoittaa sitä, että asiakas hakee varaamansa aineiston itse alakerran kirjastosalissa olevasta varausten noutohyllystä.  Noutohyllyssä varaukset on järjestetty numeroiden, ei nimien mukaan, jotta yksityisyys säilyy.

KIRJASTOSSA TAPAHTUU

Aineiston poistomyynti ti 4.7. klo 10-14 ja jatkot klo 19 saakka

Tule tekemään löytöjä! Poistomyynti pidetään pääkirjaston edustalla, epävakaisella säällä sisätiloissa.

To 6.7. klo 14 Talousfoorumi Mikkeli-salissa

Teemana Venäjä ja Venäjän kauppa, puheenjohtajana Erkki Liikanen

Pekka Sutela, Lappeenrannan Teknillinen yliopisto: Venäjä, maailmantalous ja Suomi

Iikka Korhonen, Suomen Pankki: Venäjän talous hitaassa kasvussa

Ilpo Kokkila, SRV Oyj: Venäjän talous ja suomalaiset yritykset

Vapaa pääsy.

La 8.7. klo 12-14.30 Seppo Heikinheimo -seminaari Mikkeli-salissa

Ohjelma:

Ilkka Oramo: Yleinen syyttäjä

Matti Vainio: Erik Tawastjerna ja Seppo Heikinheimo - Ystävät, vihamiehet

Janne Virkkunen: Seppo Heikinheimo - työtoveri ja ystävä

Minna Lindgren: Journalismi söi kritiikin - Mitä jäi jäljelle?

Seminaarin juontaa Erkki Liikanen

Vapaa pääsy

Kirjasto mukana Hulivili-karnevaaleilla!

Maanantaina 17.7. Naisvuorella kirjaston pisteellä satuja, runoja, lukukoirat ja kirjanvaihtopiste. Torstaina Hulivilin monikulttuurisuustorin yhteydessä satutuokio.

AIKA DIGITTÄÄ II eli ERNOD-hankkeen päätöstapahtuma järjestetään tiistaina 8.8.2017 Mikkelin kaupunginkirjastolla Mikkeli-salissa. Tapahtumassa esitellään case-esimerkkejä nuorten digiajan osallisuuden edistämisestä sekä syvennytään hankkeessa kehitettyihin mediakasvatuksen ja -vaikuttamisen menetelmiin elämyksellisesti ja digitaalisuutta hyödyntäen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen 1.8.2017 mennessä. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu täällä.

Ke 30.8. ko 12.30-14.30 Aika velikulta-kirjan julkistamistilaisuus Mikkeli-salissa. Liisa Seppäsen kirjoittama elämäkerta kertoo Hannes Hynösestä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

KIRJASTOLLA TAVATAAN

SATUTUNNIT

LUKUKOIRAT

Lukukoirat vierailevat kirjastoissa jälleen syksyllä.

AVOIN LAVA

Toiminta jatkuu jälleen syksyllä.

LUKUPIIRIT

TAIDEMUSIIKKIKLUBI

Jatkuu jälleen syksyllä.

TIETOTUNNIT

MIKKELI-SALI & ASUKASTUPA

NÄYTTELYT JA VINKIT

Kirjaston kesätyöläiset bloggaavat! Kirjaston Lumpeenlehtiä -blogissa julkaistaan kesällä viikoittain kesätyöläisten kirjoituksia. Kirjoitukset voivat olla kirjavinkkejä tai kuvauksia kesätyöläisen päivästä kirjastossa. Tervetuloa lukemaan!

Pääkirjastolla Mikkeli-salissa Mikkelangeloiden taidenäyttely teemalla Koti 17.7.-31.7. Avajaiset 17.7.2017 kello 17.

Haukivuoren kirjastossa Kari Tarkiaisen öljyväritöitä 28.7. saakka. Aira Kaunin taidenäyttely 31.7.-29.9.

Hirvensalmen kirjastossa Taistelutarinat - valokuvanäyttely kirjastossa 3.7. - 28.7. kirjaston aukioloaikoina

Ristiinan kirjastossa Eläkeliiton Ristiinan yhdistyksen piirustuskerhon taidenäyttely 3.7.-31.7.

Pertunmaalla Reijo Pietilän valokuvanäyttely Välähdyksiä Suomineidon luonnosta -Suomen satavuotispäivää kunnioittaen Pertunmaan kirjastossa 16.6- 26.8.2017.

Pääkirjaston aineistonäyttely kesäkuussa: 1. kerroksessa Rakennetaan ja remontoidaan yhdessä.

Seuraa meitä: TwitterissäFacebookissaInstagramissaBlogia