Aukiolomuutokset ja pääkirjaston itsepalveludigitointipisteen avaus värittävät joulukuuta

Vielä ehtii noutaa lukemista maanantaina 10.12., sillä kaikki kirjastomme ovat suljettuina tiistaina 11.12 sekä keskiviikkona 12.12. kuntaliitoksesta johtuvan tietokantojen yhdistämisen vuoksi eli Suomenniemen kirjaston aineisto- ja asiakastiedot liitetään Mikkelin kaupunginkirjaston – Etelä-Savon maakuntakirjaston tietokantaan.

Poikkeukset:

• pääkirjaston lehtisali on lukusalina auki klo 9 -20
  •  Mikkeli-sali auki klo 10 – 16 (EU-tiedotuksen näyttely Kosovosta)
  •  Pajastus -kahvila auki tiistaina 11.12. klo 10 – 16

Huomaathan, että 11.-12.12. lainoja ei voi uusia myöskään verkkokirjasto Web-Origon (Savotan) kautta. Torstaista 13.12. alkaen kirjastoissa on normaalit talven aukioloajat ja verkkokirjaston pitäisi toimia aamusta alkanen entiseen tapaan.

Tiernapojat esiintyvät pääkirjastossa tiistaina klo 18.12. klo 14. Tervetuloa!

Jouluviikolla kirjastomme hiljenevät jouluksi ja ovat kiinni 24. – 26.12.2012.

Palvelemme jälleen 27.12. alkaen normaalien aukioloaikojen mukaan, paitsi Anttolan, Kalevankankaan ja Otavan kirjastot ovat suljettuina 27.- 31.12.2012.

Uudenvuoden aatto maanantaina 31.12. on aattopäivä ja vaikuttaa aukiolohin:

kirjastomme ovat avoinna klo 10-16. ja 1.1.2013 kaikki kirjastomme ovat kiinni.

Digitoisitko vanhoja aineistojasi itse?

Nyt se onnistuu meillä Pääkirjaston Tiennet-huoneessa (2. krs.) 17.12. alkaen.

Voit pääkirjastossa omatoimisesti muuttaa VHS –videonauhoja, LP-levyjen ja C-kasettien musiikkia tai puhetta digitaaliseen muotoon sekä skannata valokuvia, diakuvia ja negatiiveja.

Jos osaat käyttää tietokonetta, osaat myös digitoida.

Varaa aika etukäteen alkuopastukseen ja itsepalveludigitointiin musiikkiosastolta (2. krs) puh. 040 129 4232. Varauksia otetaan vastaan 13.12. alkaen ja ensimmäinen varattava aika on maanantaina 17.12. klo 10 alkaen.

Alkuopastusta peruskäyttöön on saatavilla ma, ti, to ja pe klo 10-16  ja keskiviikkoisin klo 10-18. Opastusta annetaan laitteiden käytössä – editointiohjelmiin tutustuminen on käyttäjän omatoimisuuden varassa.

Käyttöaika ja varaukset

Digitointitila on avoinna kirjaston aukioloaikoina, lukuun ottamatta viimeistä puolta tuntia ennen kirjaston sulkeutumista.

Tilan voit varata 1-4 tunniksi kerrallaan. Yhtäaikaisesti voi olla voimassa kolme varausta.

Käyttäjä voi tehdä omaan käyttöönsä varmuuskopion omistamastaan materiaalista. Tekijänoikeuden alaista materiaalia ei saa kopioida yleiseen jakeluun.

Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan muistojen tallentamista digitaaliseen muotoon.

Kirjastolaiset toivottavat Hyvää Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta