19.5.2011 uutiskirje

Tervetuloa uutiskirjeen lukijaksi:

Uutiskirje on tiedote Mikkelin kaupunginkirjasto – Etelä-Savon maakuntakirjaston asiakkaille: välitämme ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä tapahtumista ja kirja-arvioita. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

Uutiskirje 19.5.2011

Kehittääksemme palveluitamme teemme perjantaina 20.5.2011 opintoretken kolmeen pääkaupunkiseudun kirjastoon. Tämä merkitsee valitettavasti sitä, että kaikki kirjastopisteemme ovat suljettuina. Myöskään kirjastoauto ei aja reittiään 20.5.

Palvelemme jälleen lauantaina 21.5. eli pääkirjasto on avoinna klo 09-15, Rantakylän kirjasto klo 9-14 ja Pertunmaan kirjasto klo 10-14. Kirjastojen palautusluukkuihin voi toki perjantainakin palauttaa aineistoa, joka käsitellään palautuksiksi seuraavana aukiolopäivänä.

Puhelinnumeromuutoksista

Maaliskuun alussa suurin osa kirjastojemme lankapuhelinnumeroista muuttui matkapuhelinnumeroiksi. Automaattinen soitonsiirto vanhoista lankapuhelinnumeroista päättyy 31.5.2011.

Uudet puhelinnumerot ovat:

• Pääkirjasto,  lainaustiski  050 311 7480
  • Pääkirjasto aikuistenosaston tietopalvelu 050 311 7481
  • Pääkirjasto lastenosaston  tietopalvelu  050 311 7482
  • Anttolan  kirjasto 050 311 7484
  • Lähemäen  kirjasto 050 311 7485
  • Otavan  kirjasto  050 311 7486
  • Rantakylän  kirjasto  050 311 7488

Talleta siis viimeistään nyt nämä numerot!

Kesä tuo muutoksia aukioloaikoihimme

Kesä lähestyy ja siirrymme kesän aukioloaikoihin 1.6.2011 alkaen elokuun loppuun saakka.

Pääkirjasto on avoinna ma-pe klo 10-19, pe klo 10-17 ja lauantaisin vain lehtilukusali on avoinna klo 9-14.

Kesäaika aiheuttaa muutoksia myös joidenkin lähikirjastojen aukioloaikoihin sekä kirjastoautonreitteihin. Nämä tiedot päivitetään ensi viikolla kotisivuillemme http://kirjasto.mikkeli.fi/.

Siekkilän kirjasto suljetaan 31.5. ja uusi Kalevankaan kirjasto avataan syksyllä. Monipuolinen uusi kirjastopiste palvelee kaikkia kaupunkilaisia myöhemmin ilmoitettavina aukioloaikoina.

Helatorstain aattona 1.6. ja juhannuksen aatonaattona 23.6. kirjastot ovat

auki 10-16. Juhannusaattona kaikki kirjaston toimipisteet pidetään suljettuina

Kirjauutisia

Kirjastoihimme on toukokuussa saapunut paljon uutuuksia muun muassa Pirjo RissasenÄitienpäivä, AnneliKivelän Katajamäki yllättyy, Paul SussmaninKätketty keidas, Steve Sem-Sandberg, SteveŁódźin kurjat ja Veli Salinin Lauri Törni : kovamaineiset sissit.

Tee varaus verkkokirjastossamme http://mikkeli.kirjas.to/

Kirja-arvioita:

Lars Keplerin Paganini ja paholainen : rikosromaani (Tammi, 2011)

Lars Keplerin toinen suomennos on vauhdikas ruotsalaisjännäri , joka vie kansainväliseen asekaupan kovaan peliin. Ruotsin aseviennin päätöksistä vastaava Carl Palmcrona löytyy hirttäytyneenä ja toisaalla veneestä löytyy hukkunut nainen. Päähenkilönä on  rikoskomisario Joona Linna, joka alkaa sinnikkäästi selvittää erikoisia tapauksia eri poliisiosastojen kanssa yhteistyössä.

Kader Abdolahin Talo moskeijan vieressä (Bazar, 2011).
Kirja raottaa ovea iranilaisen suvun elämään 60-luvulta ajatollah Khomeinin valtakauteen.
Moskeijan vieressä sijaitseva suvun päämiehen mattokauppias Aga Djanin talo. Talo ja moskeija ovat olleet vuosisatoja saman suvun hallussa. Kirjassa seurataan eri suvun jäsenten vaiheita historian murrosvaiheissa. Romaani lisää tietoa islamilaisesta maailmasta, johon on tärkeää tutustua näinä aikoina.

Mukavaa kesän odotusta muistaen myös monipuolinen aineistomme mm. luonto-oppaat, sarjakuvat, musiikki- ja elokuva-aineistot. Tervetuloa myös kesällä kirjastoon!