17.8.2011 uutiskirje

Kesä on edennyt jo elokuun jälkipuolelle, syksy kolkuttaa myös kirjaston ovelle. Alla kirjaston syysuutisia:

Talviaukioloaikoihin palataan taas 1.9.2011 alkaen
Pääkirjasto ja Rantakylä palvelevat talviaikaan myös lauantaisin.
Pääkirjaston arki-iltojen aukioloaika pitenee klo 20 saakka maanantaista torstaihin. Perjantaisin pääkirjasto sulkee ovensa klo 17. Lauantaisin musiikkiosastoa lukuun ottamatta pääkirjasto palvelee klo 9-15. Kirjastoauto ajaa talviaikataulun mukaan.
Kirjastokohtaiset, ajantasaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa verkkosivuiltamme osoitteesta http://kirjasto.mikkeli.fi/sivut/aukioloajat-ja-yhteystiedot

Kalevankankaan uuden lähikirjaston ovet aukeavat yleisölle maanantaina 22.8.2011
Vaikka kirjasto sijaitsee koulun rakennuksessa se palvelee muiden kirjastojen tapaan ihan kaikkia asiakkaita. Aineistotarjonnassa ja palveluissa on erityisesti huomioitu lapset ja nuoret, mutta myös aikuisten aineistoja löytyy.
Kaikkien perinteisten kirjastopalveluiden lisäksi tarjolla on uutta ajanvietettä. Kalevankankaan kirjastossa voi mm. pelata tietokonepelejä, Pleikkaria ja Wiitä sekä lautapelejä, hoitaa akvaariota tai vain oleilla mukavasti sohvalla istuskellen.
Syksyn aikana kirjastossa käynnistetään yhteistyössä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa myös kerhotoimintaa.

Kalevankankaan kirjasto viettää varsinaista avajaisviikkoa viikolla 38 eli 19.9. - 23.9.  Avajaisviikon tapahtumat on tarkoitettu kaikille asiakkaille, ei vain Kalevankankaan koulun väelle. Viikolle on suunniteltu erilaisia tapahtumia. Mikkelin Peliliikkeen ”pojat” tulevat esittelemään erilaisia pelejä keskiviikkona 21.9 klo 19 - 22. Viikolla on myös kirjailijavieraita sekä musiikin taitajia jne. Tarkempi aikataulu ja ohjelma täsmentyy myöhemmin.

Kirjastoauto mukana Aktiivinen Arki – tapahtumassa
Kirjastoauto osallistuu lauantaina 27.8.2011 Aktiivinen Arki – tapahtumaan klo 11 – 15 konserttitalon Mikaelin paikoitusalueella.
Mikaeli ja sen ympäristö täyttyy uteliaista uuden harrastuksen etsijöistä ja kirjastoautossa esitellään halukkaille kirjastoautoa, myydään poistokirjoja, luetaan satuja ja tarinoita lapsille sekä aikuisille. Lapsilla mahdollisuus piirtää jotain kirjastoaiheista. Kuvat laitetaan myöhemmin esille kirjastoon.

Historian siipien havinaa kirjastossa –luentosarja
Historian siipien havinaa kirjastossa –luentosarja käynnistyy 14.9.2011 kello 18.00 Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa.
Syksyn aikana saamme katsauksen erilaisiin historiallisiin aihepiireihin:
• 14.9.2011 professori, lkt Veli-Matti Huittisen aiheena on Suomi, Ruotsi ja Norja 1940 ulkopolitiikan kannalta.

• historiantutkija FM Hannele Wirilander pitää Etelä-Savon kartanoihin liittyvän yleisöluennon mahdollisesti keskiviikkona 28.9. Ajankohta vahvistetaan myöhemmin.
• 2.11.2011 opettaja, tietokirjailija Mikko Laiho vie kuulijat taistelukentille. Hänen aiheenaan on Viirin pataljoonan (I/JR 43) taistelut vuonna 1941.

• 30.11.2011 kirjastotoimenjohtaja Virpi Launosen aiheena on Vapaa-ajan viettoa Salpalinjan rakennustyömailla 1940-41.

Espanjan kirjallisuuden viikko

Espanjan kirjallisuuden viikkoa vietetään yhteistyössä Suomi-Espanja -seuran kanssa. Espanjan kirjallisuuteen liittyen Jyrki Lappi-Seppälä luennoi tiistaina 20.09.2011 klo 18.00  pääkirjaston Mikkeli-salissa. Koko viikon ala-aulassa on esillä espanjalaista kirjallisuutta.
Järjestäjinä ovat Mikkelin Suomi-Espanja –seura ja Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto.