Uudet omatoimikirjastot: Haukivuoren, Hirvensalmen, ja Ristiinan kirjastojen omatoimiajat käyttöön maanantaina 10.9.2018

Omatoimiajat mahdollistavat kirjastossa asioimisen myös silloin kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla.

Haukivuoren, Hirvensalmen  ja Ristiinan kirjastojen omatoimiaika tulee käyttöön maanantaina 10.9.2018.

Puumalan kirjaston omatoimiajan käyttöönotto viivästyy laitevian takia.

Kirjastoihin pääsee jatkossa ma – pe klo 9-20 ja la – su klo 9-14. Asiakaspalveluaikaa, eli aikaa jolloin henkilökunta on paikalla, on kirjastoissa sama määrä kuin ennenkin.

Aukioloajat omatoimikirjastoissa (pdf)

Omatoimikirjaston käyttäjiksi haluavien on käytävä kirjastossa palveluaikana hakemassa omatoimikirjaston käyttöoikeus. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään oman kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun avulla. Tunnusluku on sama kuin verkkokirjaston salasana. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan antaman luvan.

Omatoimiaikana asiakkaat voivat lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, noutaa varattua aineistoa, lukea lehtiä ja käyttää asiakastyöasemia. Tulostus ja kopiointi on mahdollista vain  kirjaston varsinaisena aukioloaikana.

Kirjastoissa on tallentava kamera- ja kulunvalvonta.
Suomenniemen kirjastossa omatoimiasiointi on ollut käytössä jo viime syksystä lähtien.