Väristyksiä selkäpiihin 7-12-vuotiaille

7-12-vuotiaille:

Riddell, Chris: Ada Gootti ja hiiren haamu

Ihan hurmaava kirja kuuluisan runoilijan lordi Gootin tyttärestä, joka asuu kaksin isänsä kanssa valtavassa Kalmatollon kartanossa Kalmanmaan kreivikunnassa. Ada ei isäänsä juuri näe, ja tiuhaan vaihtuvista kotiopettajattarista ei ole ystäväksi. Kaikki muuttuu eräänä iltana, kun Ada tapaa huoneessaan Ishmael-hiiren haamun. Ada Gootti ja hiiren haamu on täynnä vastustamattoman outoja henkilöhahmoja, nokkelaa huumoria, unohtuneita vieraita, puutarhatonttuja, aaveita ja muita karmeuksia. 

Sommer-Bodenburg, Angela: Pikku Vampyyri-kirjat

Kolmasluokkalaisen Antonin seikkailu alkaa, kun eräänä yönä hänen huoneensa ikkunaan koputtaa ihka aito vampyyri. Rydiger-vampyyri on mukava heppu, mutta ystävyys verenimijään aiheuttaa yllättäviä hankaluuksia...  

Gaiman, Neil: Coraline varjojen talossa

Coraline muuttaa vanhempiensa kanssa uuteen taloon. Tutkiessaan paikkoja Coraline löytää umpeen muuratun oven. Eräänä yönä tiiliseinä onkin kadonnut ja ovi on raollaan. Ovesta pääsee toiseen todellisuuteen, jossa on aivan samanlainen koti, ja isä ja äiti - paitsi että he eivät olekaan samanlaisia. Herkullisesta ruuasta ja hauskoista leikeistä huolimatta Coraline haluaa takaisin oikeaan elämäänsä, mutta se ei olekaan niin helppoa. Myös piirrettynä elokuvana.

Parker, Vic: Haamutarinoita

Haamutarinoita-kokoelmassa ovat ne kaikkein kuuluisimmat kummitusjutut, Edgar Allan Poesta Mary Shelleyhin. Klassikkoja jotka saavat karvat pystyyn!

Hirvonen, Hannu: Tuonenkehrääjät

Alussa kaikki tuntuu Miistä vain jännittävältä unelta. Hän näkee kuinka kaunis pieni kaupunki nousee esiin tyhjästä. Joka nurkassa ja kadunkulmassa seisoskelee väkeä. Pikkuhiljaa kaikki uusi ja jännittävä muuttuu surulliseksi ja ahdistavaksi. Mitä Miin vanhemmille on tapahtunut? Keitä oikein ovat pelottavat mustat hahmot, joita kaikki karttavat? Kuun laskeutuessa Mii ja kulkukoiran näköinen poika päättävät yrittää paeta yhdessä oudosta kaupungista. Mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty...

Widmark, Martin: Hirviöakatemia (kauhuagentti Nelli Rapp-sarja), helppolukuinen.

Eräänä syysiltana Nelli Rappin isä avaa kirjekuoren, josta paljastuu kutsu vieraisille arvoituksellisen Hannibal-sedän luokse. Rappin perhe pakkautuu autoon ja ajaa sedän maaseutukartanoon, joka onkin kuin kummituslinna. Kartanossa Nelli ja hänen koiraystävänsä London joutuvat vastakkain ihka oikean vampyyrin kanssa - ainakin melkein! Nellin täytyy nimittäin läpäistä kiperä koe, ennen kuin hänet voidaan hyväksyä opiskelijaksi Hirviöakatemiaan, opinahjoon, joka kouluttaa kauhuagentteja.

Kummitusjuttukokoelmat:

Palmenfelt: Vihreä koura ja muita kummitusjuttuja

Hirveä Halloween ja 69 muuta karmivaa tarinaa

Puhelias pääkallo ja 69 muuta karmivaa tarinaa

Musta käsi ja 69 muuta karmivaa tarinaa

Älä lue pimeässä: 210 karmivaa tarinaa

(Hirveä halloween ja 69 muuta karmivaa tarinaa ; Vampyyrin vapaailta ja 69 muuta karmivaa tarinaa ; Musta käsi ja 69 muuta karmivaa tarinaa)

Kuu paistaa, kuollut ajaa: aavetarinoita

Suomen kansan kummitusjuttuja

Aaltonen, Sami: Aavetaloja

Helsingin "oikeita" aavetaloja ja tarinoita niiden takana.

 

Doyle, Arthur Conan: Baskervillen koira

Klassikkojännitystä Englannin maaseudulla, toimii yhä!

Carman, Patrick: Luurankopuro

15-vuotias Ryan kirjoittaa päiväkirjaansa viime päivien pelottavia tapahtumia. Juuri muuta hän ei voi, sillä tutkimusretki vanhalle kullankaivuussa käytetylle ruoppaajalle on päättynyt ikävästi ja Ryan on katkaissut jalkansa. Ryanin ystävä Sarah päättää jatkaa vanhempien ja poliisien kielloista huolimatta tutkimuksia yksinään. Sarah raportoi Ryanille uusista havainnoistaan salassa, sillä heidän tietokoneitaan ja puhelujaan seurataan. Sarahin kuvaamille videoille tallentuu merkkejä jostakin todella pelottavasta! Kirjaan on myös jatko-osa, Koneen kummitus.