Usein kysyttyä

Osoitteeni on muuttunut. Miten voin ilmoittaa osoitteenmuutoksen kirjastoon?

Sen voi tehdä omissa tiedoissasi verkkokirjastossa http:// http://lumme-kirjastot.fi/  tai osoitteenmuutos –lomakkeella kotisivuillamme, kirjastokäynnillä tai puhelimitse.

Olen saanut tekstiviestin saapuneesta varauksesta, miten pitkään se pidetään varattuna minulle?

Aineistoa pidetään varattuna reilun viikon.

Olen unohtanut PIN-koodini. Miten voin vaihtaa sen?

Koodin voi vaihtaa  omissa tiedoissasi verkkokirjastossa, tai kirjaston asiakaspalvelupisteissä henkilökohtaisella käynnillä. Vaihtaminen ei onnistu puhelimitse tai sähköpostitse.

Olen tilannut eräpäivämuistuksen sähköpostiiini, mutta se ei tulekaan?

Jotkut sähköpostiohjelmat, esimerkiksi gmail ja Hotmail, luokittelevat kirjastosta tulevat viestit roskaposteiksi. Tarkista sähköpostiasetuksesi.

Onko myöhästymismaksut maksettava, vaikka kirjaston sähköpostimuistutukset eivät ole tulleet perille?

Kirjaston lähettämät sähköpostimuistutukset ovat kirjaston tarjoama lisäpalvelu, joka ei poista asiakkaan vastuuta huolehtia lainojen uusimisesta tai palauttamisesta ajallaan. Myöhässä palautetusta aineistosta peritään maksu.

Miksi kirjastoon saapuneen noutamattoman varauksen maksu pitää maksaa, vaikka peruin varauksen saatuani saapumisilmoituksen?

Jos varauksen saapumisilmoitus on lähtenyt ja varausta ei ole noudettu määräajassa, menee maksu.

Missä vaiheessa voin perua varaukseni verkkokirjastossa?

Varauksen voi peruuttaa verkkokirjastossa, jos sitä ei ole vielä käsitelty eikä teos ole vielä matkalla tai noudettavissa. Jos varaus on ehditty jo käsitellä, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä noutopaikaksi valittuun kirjastoon.

Miksi kaukolainani eivät näy asiakastiedoissani tai en saa niiden saapumisesta tekstiviestiä?

Kaukolainauksessa käytetään erillistä ohjelmaa, jonka vuoksi kaukolainat eivät näy omissa tiedoissasi verkkokirjastossa. Kaukolainojen saapumisilmoituksen voit saada sähköpostilla tai kirjeellä kotiin. Kaukolainoja koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä pääkirjaston neuvontaan puh. 050-311 7481 tai tietopalvelu(at)mikkeli.fi.

Miksen voi tehdä kaukolainatilausta, jos Mikkelin kirjastojen kaikki kappaleet ovat lainassa?

Valtakunnallisten kaukopalvelusääntöjen mukaan kaukolainaus täydentää omia kokoelmia.

On sovittu, että jos oman kirjaston kokoelmissa teos on, sitä ei kaukolainata.

Voiko kirjoja palauttaa, vaikka kirjasto on kiinni?

Kyllä voi niihin kirjastoihin, joissa on palautusluukku. Luukkuun voi omalla vastuulla jättää palautuksia vain aukioloaikojen ulkopuolella ja aineisto käsitellään palautetuksi seuraavana työpäivänä.

 

Mistä löydän pääkirjaston kurssikirjat?

Pääkirjaston kurssikirjat on sijoitettu aikuisten aineistojen tietokirjahyllyihin aineistorekisterissä mainitun luokkanumeron kohdalle. Kurssikirjojen laina-aika on kahdesta neljään viikkoa.