E-lehdet, sanoma- ja aikakauslehdet, mikrofilmit

Löydät lehdistä monipuolista ja tuoretta tietoa. Kirjastoihin tilaamme sekä sanoma- että aikakauslehtiä eri kielillä. Lisäksi voit lukea e-lehtiä internet-työasemilla. Laajin lehtivalikoima on pääkirjaston lehtilukusalissa. Pääkirjastoon  tilataan vuosittain noin 35 sanomalehteä ja 190 aikakauslehden vuosikertaa, lisäksi luettavana on lukuisia ilmaislehtiä. Aikakauslehtiä on myös musiikkiosastolla sekä lasten- ja nuortenosastolla. Pääkirjastossa voit lukea joitakin vanhoja kotimaisia sanomalehtiä myös mikrofilmeiltä.

Lähikirjastoissa voi lukea aikakauslehtien uusimpia numeroita sekä sanomalehtiä.

Kaikki kirjaston eri toimipisteisiin tänä vuonna tilatut sanoma- ja aikakauslehdet löydät Mikkelin kirjastojen vuoden  2017 Lehtiluettelosta

Sanomalehtiä ei voi lainata kotiin. Viimeisintä aikakauslehteä ei voi lainata. Laina-aika on 2 viikkoa. Kerrallaan lehtiä voi olla asiakkaalla lainassa enintään 50 kappaletta.

Lehtien säilytysajat

Lehtien säilytysajat voit tarkistaa lehtien varastointilistasta: Säilytettävät lehdet 2017. Pääkirjastossa sanomalehtiä säilytetään 1 kk + kuluva kuukausi, paitsi Helsingin Sanomia ja Savon Sanomia 1 v + kuluva vuosi. Maakunnan paikallis- ja sanomalehdet säilytetään pysyvästi.

Aikakauslehtien säilytysajat vaihtelevat.

Lehtiä verkossa

Voit lukea lehtiä myös internetin kautta. KIrjastoidemme asiakastyöasemilla sekä kirjaston verkossa on käytössä suomalainen sanomalehtipalvelu ePress, suomalaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä sisältävä eMagz,  sekä laaja ulkomaisia ja suomalaisia lehtiä sisältävä PressReader.

Näiden lisäksi verkosta löytyy vapaasti myös kotikoneelta käytettävä onlinenewspapers.com -portaali, jossa on tuhansia lehtilinkkejä.

Historiallinen sanomalehtikirjasto avautuu myös kotikoneelta.

Tiedonhaku

Lehtiartikkeliviitteitä voit hakea ALEKSI - tai ARTO-tietokannoista kirjaston työasemilla. Asiasanahaussa apuna voit käyttää Finto-sanastoja.

Mikrofilmit

Mikrofilmeiltä voit lukea ja ottaa kopioita vanhemmista maakunnan sanoma- ja paikallislehdistä vahtimestarin ollessa paikalla klo 10-15. Lukulaite on pääkirjaston 2. kerroksessa - musiikkiosasto opastaa sen ja kopiokoneen käytössä. Kopiointi on maksullista.

Mikrofilmiluettelo

Kopiokone

Pääkirjaston  ala-aulassa voit ottaa  mustavalkoisia ja värikopioita. Kopiokone on itsepalvelukäytössä. A4 tai A3-kopiot maksavat 30 snt/valotus.

Asiakastyöasemat, joissa on internet-yhteys, ovat lehtiasalissa. Koko maan puhelinluettelot ovat aikakauslehtihyllyn lopussa opinto-opashyllykön alapuolella kaapissa.