KALEVI MOILASEN VALOKUVA-ARKISTOSTA

Tuomari Nurmio ja Kalevi Moilanen

Tuomari Nurmio ja Kalevi Moilanen © Timo Pylvänäinen

Kalevi Moilanen oli henkeen ja vereen rockmiehiä.

Länsi-Savo lehdelle keikka-arvioita kirjoittanut Kalevi oli myös loistava valokuvaaja, jonka otoksia nähtiin Länsi-Savon lisäksi myös Melmu magazinessa ja Suosikissa. Kalevi Moilasen voidaan sanoa aloittaneen mikkeliläisen rockjournalismin.

Opiskeluaikoinaan 1970-luvun puolivälissä Tampereella Kalevi aloitti kuvaamisen ja tutustui sen ajan manserockin ydinryhmään, Juice Leskiseen, Veltto Virtaseen ja Eppu Normaaliin.

Mikkelissä Melmun perustavasta kokouksestakin 1979 raportoinut Moilanen oli siitä lähtien vakiokalustoa Melmun ja Mikkelin Jazz Klubin keikoilla ja matkusti kauemmaskin jutuntekomatkoille.

Loistavat kuvat Punkarockista 1979 ja koko sivun juttu Länkkärissä oli ehkä ensimmäinen kerta kun lehti julkaisi niin laajan jutun nuorisomusiikista. Sekä rock että Kalevi olivat saapuneet Savoon. Tuuliajolla-kiertueet ja lukuisat keikat kirjaston Mikkeli-Salissa ja ravintoloissa Kalevi raportoi tarkasti ja joskus hyvinkin kriittisesti, kaikki toimijat rocktähdistä järjestäjiin tunsivat Kalevin. Hän oli yksi meistä jotka musiikkikulttuuria Mikkelissä veivät isolla sydämellä eteenpäin.

Kalevi Moilanen menehtyi 10.6.2012 vain 61-vuotiaana.

Olemme halunneet kunnioittaa Kalevi Moilasen elämäntyötä julkistamalla keskeisen osan hänen rock-kuvistaan Rock in Mikkeli- sivustoillamme.

Seuraava sivu

Kuva-arkisto