Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

THE RENEGADES

Denys Gibson Thamesin ratissa Helsingissä
renegad1.jpg - 14kb

Vuoden 1964 syksyllä Suomessakin päästiin viimein tutustumaan rockhysteriaan. Köyhän miehen beatlemanian synnyttii lokakuussa Suomeen saapunut englantilainen, Birminghamista kotoisin ollut The Renegades-yhtye. Bändin tarkoitus oli alunperin tehdä vain kolmen viikon esiintymiskiertue kuhmuisella Thames-pakettiautolla, mutta suursuosion yllätettyä kiertuetta pidennettiin.

Bändi palasi joulukuussa Englantiin, mutta uusi Suomen-kiertue järjestettiin maaliskuussa 1965. Keikkoja oli kuukauden aikana 34, akselilla Kotka-Rovaniemi - tietenkin Mikkelikin mahtui joukkoon. Vuosi 1965 olikin bändin suosion huippuaikaa, keikkoja ja kiertueita riitti. Loppuvuodesta bändi siirtyi keikkailemaan Keski-Eurooppaan.


<IMG SRC="http://www2.mikkeli.fi/en/kirjasto/rock/konsertit/nonflash.gif" width=300 height=280 BORDER=0>

Yhtyeen lavashow oli Suomen oloissa ennenkokematon: Yhdysvaltojen ratsuväen univormuihin pukeutuneet, keski-iältään 18-19-vuotiaat nuorukaiset heiluivat ja hyppivät lavalla kuin viimeistä päivää.

Levytyksiäkin syntyi muutaman vuoden aikana kunnioitettava määrä. Tuohon aikaan popyhtyeiden LP- julkaisut olivat lähinnä olemattomia, joten neljä LP-levyä julkaissut Renegades oli todellinen harvinaisuus. Eipä taida maastamme löytyä bändiä - varsinkaan 60-70-luvuilta - joka ei olisi joskus veivannut Cadillacia - kyllästymiseen asti.

HENKILÖTIETOJA

Kim Brown (voc, gtr)

Denys Gibson (lead gtr)

Ian Mallet (b)

Graham Johnson (dr)


ETUSIVU