Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

KEBNEJKAJSE

Mikkelin ammattikoululla 17.3.1974

Kebne.jpg - 31kb Mikkelin musiikkiklubi ry. järjesti ruotsalaisen etno/progeyhtye Kebnekajsen Suomen kiertueen maaliskuussa 1974. Yhtye esiintyi kolmena peräkkäisenä päivänä kolmella paikkakunnalla.

Ensimmäinen keikka oli Mikkelin ammattikoululla 17.3 ja lämmittelijänä toimi lahtelainen Haikara-yhtye. Seuraavana päivänä oli vuorossa Helsingin kulttuuritalo ja 19. päivänä Turun konserttitalo. Näillä paikkakunnilla lämmittelijänä esiintyi Dave Lindholm ja Orfeus.

Bändin materiaali koostui rock-kuosiin muokatuista kansansävelmistä - esim. Horgalåten (Kotiseutu Pohjolassa) - jotka esitettiin voimalla kahdeksan miehen ja yhden naisen (Turid Lundqvist). Moniäänistä soolokitarointia kuultiin jopa neljän kitaristin pauhulla, osa soittajista tosin vaihtoi välillä viuluun. Lyömäsoitinosasto afrikkalaisine lisukkeineen oli myös hyvin varustettu.

Helsingin Sanomien arvostelija Julius Heikkilä kehui bändiä ja erityisesti sen naissolistia, mutta valitteli ennakkoilmoittelun vähäisyyttä ja tästä johtuvaa yleisökatoa (HS 20.3.1974).

Kebnekajsen 70-luvun LP-levyjä on julkaisu uudelleen cd-muodossa. Mikkelin konsertista taltioitu Horgalåten on bonusraitana Kebnekajse II:lla (Silence Records SRSCD3608).


kebnelippu.gif - 35kb
ESIINTYJÄT

Kebnekajse

Haikara


ETUSIVU