Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

HURRIGANES

Mikkelin yhteislyseo 5.12.1973


POLIISI.gif - 79kb

Hurriganes alkoi olla suosionsa ensimmäisellä aallonharjalla ja jälki oli sen mukaista - ainakin mikäli lehtitietoihin on uskominen. Remu, Alppu ja Cisse saivat näet aikaan rock-mellakan lähes kansainväliseen tyyliin.

Mikkelin musiikkiklubi ry:n järjestämän konsertti yhteislyseolla aloitti akustisesti englantilainen kitaristi-laulaja Gregorius Johnson-King (Stenblomma-yhtyeestä) yhdessä toista kitaraa soittaneen Lassi Kalervon kanssa.


hurrigan.jpg - 16kb
Hurriganesin loikattua kehiin 700-päinen yleisö hullaantui tuota pikaa siinä määrin, että valoja ryhdyttiin sammuttelemaan tunnelman tihentyessä.

Järjestysmiehet pyysivät hätiin virkavallan, joka uhkasi keskeyttää konsertin, mikäli järjestyshäiriöt eivät lopu. Auktoriteettia tehosti poliisin karvalakkiin ja nahkahansikkaisiin sonnustautunut konstaapeli, joka esitti asiansa mikrofoniin yhtyeen rytmiryhmän myötäillessä taustalla.


Lopulta tilanne laukesi, mutta lehdet saivat uutisensa ja irvailun aihetta valojen sammuttelusta ja 70-luvun energiansäästöohjelmista.


remulippu.gif - 50kb

Hurriganes-konsertti oli samalla ensimmäinen Mikkelin musiikkiklubi ry:n järjestämä konsertti.
ESIINTYJÄT

Gregorius Johnson-King ja Lassi Kalervo

Hurriganes


ETUSIVU