Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

TUULIAJOLLA III

17.8.1983 Naisvuoren Kesäteatteri

Tuuliajolla 1983 juliste © J.K. Juntunen
tuuliajo83.gif - 74kb

Keikkapaikka muuttui Mikkelin Urheilupuistosta Naisvuoren Kesäteatteriksi ja luvassa oli todella rautainen annos rock and rollia. Popeda oli jo ilman muuta vakiokalustoa ja nyt lyötiin vielä lisää löylyä.

Sleepy Sleepers oli käynyt Mikkelissä sekä siviileinä että bändinä, eikä näistä äijistä voinut olla pitämättä: härskiä ja hauskaa. Tällä keikalla Sleepparit todella löivät itsensä läpi tässä kaupungissa. Jatkossa ei voitu edes suunnitella kesää ilman Matoa, Sakkea & kumppaneita. Ja kumppaneista puheenollen: Ex-Hassisen kone Heiskanen (gtr), Saku Kuosmanen (gtr) ja Dave Lindholm (gtr), Harri Kinnunen (drms), Pitkä Lehtinen (bass) - siinä oli kyllä kaikkien aikojen Sleepy Sleepers. Rolling Stones-henkinen setti toimi todella hyvin myös musiikillisesti - erityisesti Daven Keef Richards-tyyli puri ilkeästi.

Ampiaisista oli ongelmia, sillä lavan alta purettuihin kesäteatterin lavasteisiin olivat ampiaiset tehneet pesiään. Kun lavasteet purettiin oli rokkareita odottamassa vihainen koditon ampiaisyhdyskunta. Sleepparien kitaristi Heiskanen otti huikan limupullosta, johon ampiainen oli mennyt sisälle ja sai pahan pureman kieleensä.

Dave heitti ennen Sleepparien osuutta myös oman blueskeikkansa dobrolla säestäen. Tämä oli yksi parhaita kuulemiamme Limppusen esityksiä kautta aikojen, niitä on muuten riittänytkin jo siitä lähtien kun Dave ja Hiekkalan Hissu jammailivat torin laidalla puistonpenkillä ennen ajanlaskun alkua.

Musta Paraati General Njassan johdolla avasi kekkerit, mutta nämä äijät eivät oikein kuuluneet joukkoon. Olisi toiminut paremmin jossain klubissa.

Kaiken kaikkiaan koko homma toimi kuitenkin loistavasti, joskaan Martti Syrjä ei oikein ollut saanut itseään balanssiin. Eppu Normaali selvisi vain joten kuten osuudestaan - paitsi Martti ei ehkä vielä seuraavana päivänäkään. No, näitähän tekevälle sattuu. Juice Leskinen Grand Slam otti yleisön jo totuttuun tyylin. Juicen huumori on täällä Savossa purrut aina, eikä kesä 1984 ollut poikkeus. Grand Slam oli myös musiikillisesti loistava kokoonpano Anssi Tikanmäen toimiessa kapellimestarina ja keyboardseissa. Paikkana Kesäteatteri oli hyvä ja intiimi, mutta liian pieni yhä kasvavalle yleisölle.

ESIINTYJÄT

Eppu Normaali

Musta Paraati

Popeda

Dave Lindholm

Juice Leskinen Grand Slam

Sleepy SleepersETUSIVU