Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

HONEY B & T-BONES

1982 -

Honey B& T-Bones Dinosaurockissa 1987 kuva © Ari Jaskari
Aija Puurtinen

Honey B & T-Bones on Mikkelin parhaita lahjoja maailmalle. Edelleenkin uusia tuulia puhalteleva ryhmä jonka juuret ovat kuitenkin tukevasti bluesmusiikissa. Paljon ulkomaillakin keikkaileva yhtye toimii edelleen ja kaikissa olosuhteissa.

Bändin tyyli on vuosien saatossa vaihdellut rhythm& bluesista hip hop-vaikutteiseen rockiin.

Ansiolistalla on runsaasti levytyksiä sekä keikkoja ja ulkomaankiertueita, mm. Skandinaviasssa, Saksassa ja Kanadassa.

Esa Kuloniemi muistelee:

Keväällä 1982 oli Mikkelissä Ydinaseeton Pohjola -tapahtuma. Se oli sellainen polkupyörämarssi Hesasta jonneki päin Norjaa. Yks levähdyspaikoista oli Mikkelin kirkkopuisto, jossa oli soittolava ja siinä pidettiin konsertti,jossa esiinnyttiin me ja yks jyväskyläläisbändi. Meitä pyydettiin tilaisuuteen, koska järjestäjä tiesi, että mulla oli uusi yhtye. Bändin nimenä oli oli vielä silloin GO GO SHOES.

Se meidän kokoonpano oli vielä silloin niin tuore juttu, et ehdittiin treenata vain vajaa kuukausi. Silti otettiin selkeäksi päämääräksi, et soitetaan tolla keikalla - pärjätään siellä tai ei. Bändi toimi tuolloin täysin minun koutsauksessani. Valitsin ja lauloin itse kaikki biisit. Aijalla oli vielä tuolloin pelkän basistin rooli. Soitettiin sillä keikalla It´s All Over Now, Homework, Day Tripper instrumentaalina ja muita vastaavia 45 min verran. Keikka meni hyvin putkeen ja päätettiin jatkaa hommia.

Honey B& T-Bones nimi keksittiin syksyllä -82, kun oltiin muutettu Hesaan mut nimeä ei päästy vielä vähään aikaan testaamaan yleisön eteen, kun meille ei vielä tuolloin löytynyt keikkoja. Vaikka me ekalla Mikkelin keikalla oltiinkin soitettu tutussa Honey B & T-Bones triokokoonpanossa, meidän bändin nimenä oli vielä silloin ollut Go Go Shoes. Mun mielestä se ei kuitenkaan ollut oikea nimi kaltaisellemme bändille ja kehittelin päässäni meille taiteilijanimet ja bändin nimeksi Honey B & T-Bonesin, jonka muut nurisematta hyväksyivät.

HENKILÖTIETOJA

Esa Kuloniemi (T-Bone Ed) (gtr, voc)

Aija Puurtinen (Honey B) (b., voc)

Ismo Puurtinen (Little B) (drms)


DISKOGRAFIA


ETUSIVU