Rock in Mikkeli
© Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjasto
merkkivalo

Mikkeli

THE HOUND DOGS

1974 - 1975

Hound Dogs
HDOGS.jpg - 14kb

Kaverit alkoivat käydä Kuloniemen Esan kotona jammailemassa akustisesti. Esa pyysi koulukaveriaan Laaksosen Vikiä basistiksi perustettavaan bändiin.

Esa ja Häkkisen Apa hankkivat keikat ja hoitivat PR hommat. Hound Dogsien ohjelmisto koostui rock'n rollista, pyrkimyksenä oli Commander Cody-tyylisen letkeän menon aikaansaaminen.

Keikkojen kohokohdaksi muodostui Teiniliiton liittobileet vuonna 1975 ja Banaanikuun kanssa tehdyt yhteiskeikat. Hound Dogs käytti keikoilla lähinnä vuokrakamoja. Yhtye hajosi 1975 keväällä.


Esa Kuloniemi muistelee:

Hound Dogs oli mun ensimmäinen oikea bändini. Se oli kahden kitaristin, basistin ja rumpalin muodostama kvartetti, jolla koulubailuja ja lavakeikkoja varsin runsaasti. Soitettiin Shake your moneymakeriä, erilaisia Dust my broom-variaatioita, hidasta bluesia ja kaikenlaisia rock & roll ja rhythm & blues-muunnelmia.

Hurriganes alkoi oleen kova sana Suomessa. Se helpotti meidänkin juttua,joka meni läpi kaikilla areenoilla joihin päästiin esiintymään. Soitettiin mm. Round&Roundia, Berry- ja Stones- juttuja, Walkin' the Dogia ja muuta vastaavaa. Ohjelmistoa, jota saattoi kuvailla vaikkapa tanssittavan bluesin ja rock & rollin sekoitukseksi.

HENKILÖTIETOJA

Esa Kuloniemi (gtr)

Hannu "Jateli" Halonen (gtr)

Veikko "Viki" Laaksonen (b)

Arto "Apa" Häkkinen (drms)

Tanssikeikoilla kävivät avustamassa :

Kari Kiili (sax)

Jukka Pöntinen (kb)


LÄHTEET

Mikkelin rockhistoria / toim. Markku Järvinen
Mikkelin Kirjatyöntekijäin Nuorisojulkaisu 1/80


Esa Kuloniemen haastattelu -
Blues News 5/2001


ETUSIVU