Puumalan kirjaston lastenviikko 22.-26.7.

Maanantai 22.7. klo 10 – 15

Puumalan kirjastossa avautuu maanantaina satuteltta, jossa lapset pääsevät tekemään sanataidetta sekä askartelemaan hamahelmillä. Lukutaitoa ei tarvita, joten päivä sopii erinomaisesti perheen pienimille.
Päivän päätteeksi alkaa lelujen yö. Jos tahdot tietää mitä lelusi kirjastossa yön aikana tekee, tuo pehmoinen kaverisi kirjastolle ennen sulkemisaikaa. Lelun saa hakea kirjastosta seuraavana päivänä klo 12 alkaen ja mukaan saa kuvia yön tapahtumista.

Sanataidepajat:

  • Iiiiikkk, ötököitä –sanataidepaja klo 10.00
    3-6-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen suunnatussa pajassa tutustutaan mm. Ville Hytösen kirjoittamaan kirjaan Ötökkämaan tarinat sekä Eppu Nuotion runokirjaan Papupiilokas. Pajassa tutustutaan erilaisiin ötököihin ja luodaan omia mielikuvitusötököitä sekä niiden asuinpaikkoja. Pajan kesto on noin 1,5 tuntia ja pajaan otetaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta vanhempineen. Ilmoittautuminen Puumalan kirjastoon (p. 794 5594,  puumalan.kirjasto(a)mikkeli.fi).
  • Saaressa -sanataidepaja klo 13.00
    7-12-vuotiaiden sanataidepajan teemana on saari ja vesistöt. Pajassa tehdään erilaisia saariin liittyviä tehtäviä mm. Maija Hurmeen Yksinäisten saarten kartasto ja Markus Majaluoman Isä, lähdetään saareen -kirjoihin liittyen. Pajan kesto on noin 1,5 tuntia ja pajaan otetaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta.
    Ilmoittautuminen Puumalan kirjastoon (p. 794 5594,  puumalan.kirjasto(a)mikkeli.fi).

Tervetuloa satujen maailmaan!

Keskiviikko 24.7. klo 13 – 17

Puumalan kirjasto muuntautuu Tylypahkaksi keskiviikkona 24.7. Loitsupaja on loistava tilaisuus tehdä taikoja tai kirjoittaa puhtaaksi kirouksia, mutta sitä ennen on velho-oppilaan tehtävä oma taikasauvansa. Tupavärein solmitut rannekkeet kertovat kätevästi kuulutko Rohkelikkoon, Korpinkynteen, Luihusiin vai Puuskapuhiin!
Tervetuloa kaikki velhot ja noidat!

Perjantai 26.7. klo 11 – 15.30

Perjantai on Puumalan kirjastossa pelipäivä! Kirjastossa pelataan lastenviikolla erilaisia lauta-, kortti- ja konsolipelejä sekä pidetään myös Wii-turnaus, jonka voittajaa odottaa kirjapalkinto.
Tervetuloa kisaamaan!