PAU:n lakon vaikutukset kirjastoissa: ruuhkaa puretaan

Päivitys 27.11.2019

Posti purkaa PAU:n lakon aikana käsittelemättä jääneitä lähetyksiä mahdollisimman ripeästi. Lehtien tai varatun aineiston saapumisesta yksittäisiin kirjastoihin ei valitettavasti ole vielä tarkempaa tietoa.

Kirjastosta paperikirjeinä lähetettävät noutoilmoitukset ja palautuskehotukset viipyvät lakon vuoksi. Asiakkaan vastuu lainoista tai varausten noudosta ei kuitenkaan poistu. Lainojen ja varausten seurantaa varten kannattaa ottaa käyttöön tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoitukset. Myös verkkokirjasto ja puhelinpalvelut ovat normaalisti käytössä kirjastoasioiden hoitamiseen.

Aamukannossa olevat sanomalehdet eli Länsi-Savo ja Helsingin Sanomat tulivat kirjastoihin normaalisti. Muiden painettujen lehtiä ei lakon aikana saatu.jan. Digitaaliset näköislehdet ilmestyivät normaalisti. Niitä voi selata kirjastojen asiakaskoneilla ja kirjastojen langattomissa verkoissa.

Postin kuljettamissa seutu- ja kaukolainoissa tulee olemaan viivettä. Viiveen pituudesta ei valitettavasti ole tietoa. Postilakko oli 11.–27.11.