Pääkirjaston lukupiirit kokoontuvat seuraavan kerran lokakuussa

Tuttuun tapaan tiistaisin

Pääkirjastolla kokoonnutaan jakamaan lukuelämyksiä sekä keskustelemaan kiinnostavista kirjoista. Jo aiemmilta vuosilta tuttu kerran kuussa tiistaisin klo 15:00-16:30 kokoontuva lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran 16.10., jolloin keskustellaan Michael Fraynin romaanista Vakoojat (2002/2003). Kokoontumispaikkana on tuttuun tapaan toisen kerroksen maakuntakokoelmahuone.

Muut kokoontumispäivät ovat 13.11., jolloin kirjana Petina Gappah: Muistojen kirja sekä 11.12., jolloin kirjana Juha Hurme: Niemi.

Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastonhoitaja Elisa Harjunpää, elisa.harjunpaa(AT)mikkeli.fi. Lukupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista. Osallistuminen ei edellytä kirjan lukemista, mutta keskustelusta saa enemmän irti, jos kirjan on lukenut. Lukupiirin kesto on noin 1,5 tuntia.

Korkkaa klassikko!-lukupiiri torstai-illoissa

Neljänä torstaina pääkirjastolla kokoonnutaan puolestaan kuulemaan vaihtuvien vetäjien esittelyt klassikkoteoksista Korkkaa klassikko! -lukupiirissä. Teoksen lukeminen etukäteen ei ole osallistumisen edellytys ja mukaan voi tulla vain kuuntelemaan. Myöskään kirjallisuuden tuntemusta ei tarvitse olla. Toinen kokoontumiskerta on torstaina 4.10. klo 17:00-18:30 ensimmäisen kerroksen käsikirjastonurkkauksessa, jolloin Mikkelin kansalaisopiston rehtori Matti Laitsaari esittelee Veikko Huovisen teoksen Havukka-ahon ajattelija (1952).

Syksyn muut kokoontumiskerrat sekä kirjat ovat

8.11. Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan (1967); esittelijänä kirjastonhoitaja Petri Suovalkama

13.12. Minna Canth: Köyhää kansaa (1886); esittelijänä kirjastovirkailija Tarja Asikainen

Klassikkolukupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista ja voit osallistua vaikka vain yhdelle kerralle.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!