KANSIA: eri nimimerkkejä

kuvat ja kansitekstit: ©Kansankirja ** Kustannus Oy Mantere ** Marjamaa ** Kustannus Oy AJAN KUVA
YHDEKSÄN RISTIÄ YHDEKSÄN RISTIÄ

Suuri matkustajakone räjähtää ilmassa! Kone putoaa palavana pienen saaren rantaan. Jonkun koneessaolevan omallatunnolla on yhdeksän ristiä! Kuka hän on...?

KILROY OLI TÄÄLLÄ KILROY OLI TÄÄLLÄ

Salaperäinen Kilroy on aina siellä missä häntä vähiten odotetaan - Tyynenmeren saarilla, Siamissa, Alaskassa ja maailman metropoleissa. Kukaan ei tunne Kilroyta eikä häntä vielä kukaan ole nähnyt.

Kilroy on myös Suomessa - tarkemmin sanottuna Helsingissä. Outsider väitää tuntevansa Kilroyn ja onkin keittänyt uusimmassa kirjassaan todella salaperäisen ja jännittävän Kilroykeitoksen. Melkein kaikki kirjan henkilöt ovat ilmeisesti epäiltyjä - ja yksi heistä on Kilroy. Outsider ei tällä kertaa paljasta Kilroyta, vaan jätää arvoituksen lukijoiden ratkaistavaksi. Lukekaa ajatellen tämä kirja, niin tekin tiedätte, kuka Kilroy oli.

KUOLEMA PYRAMIDIN VARJOSSA KUOLEMA PYRAMIDIN VARJOSSA

alkaa keltaisilla kirjeillä, joita rikkaat miehet ja kauniit naiset eri puolilla maailmaa saavat vastaanottaa ja joissa on kutsu saapua määräpäivänä kokoukseen Kheopsin pyramidin korkeimmalle huipulle!

KUKA NÄISTÄ KUUDESTA? KUKA NÄISTÄ KUUDESTA?

Vain kahdeksan henkilöä pelastuu Portugalin rannikolla miinaan ajaneesta laivasta joutuen ajelehtimaan merellä pienessä pelastusveneessä. Veneessä katoaa salaperäisellä tavalla nuoren amerikkalaisen miljoonaperijättären kallisarvoinen timanttiketju eikä sen kohtalosta saada selvyyttä moneen vuoteen. Mutta sitten kokoontuvat samat henkilöt yhteisestä sopimuksesta Lissaboniin viettämään pelastumisensa juhlaa ja miljoonaperijättären aviomies ryhtyy selvittämään kadonneen korun arvoitusta. Niinä muutamina viikonlopun päivinä, jotka seurue viettää heille muistorikkaissa paikoissa, tapahtuu yllättäviä ja outoja asioita: murha, murhayritys ja ovela varkaus, jotka kaikki kytkeytyvät vuosia sitten pelastuveneessä sattuneeseen katoamiseen ja jonka arvoitus lopulta paljastuu monin verroin ihmeellisemmäksi kuin kukaan läsnäolleista ja tuskinpa lukijakaan voi aavistaa.

"Kuka näistä kuudesta?" on taitavan tekijän työtä, rakenteeltaan tiivis jännitysromaani, joka tarjoaa lukijoilleen runsaasti nautinnollisia hetkiä.

PUNAISEN HÄRÄN HOTELLI PUNAISEN HÄRÄN HOTELLI

Seinen rannalla. Siellä asuu joukko omituisia, sairaalloisia ihmisiä, joiden ympärillä leijailee salaperäisyyden ilmapiiri. Miehitetyssä Pariisissa toimii kansainvälinen järjestö, joka harjoittaa valkoista orjakauppaa. Nuoria tyttöjä katoaa jäljettömiin ja Punaisen Härän hotellissa tapahtuu outoja asioita. Kastanjoiden kukkiessa kevätyössä, kaksi outoa ihmistä tapaa toisensa - heidän tiensä johtaa Seinen rannalla olevaan hotelliin. Suhteesta kutoutuu intohimoinen rakkaus - toinenkin nainen astuu näyttämölle ja Punaisen Härän hotellissa näytellään kappale kolmen ihmisen tragediaa. Kaiken yllä leijailee salaperäisien rikoksien varjo - valkoista orjakauppaa, intohimojen myllerrystä ja loppuna yllätysratkaisu. Siinä lyhyesti Punaisen Härän Hotellin sisältö.

Hiljainen yö SINETTI-sarja

On jo päästy harhakuvitelmasta, etteivät suomalaiset osaisi kirjoittaa hyviä jännityskertomuksia. Tarjotakseen suomalaisille alan kirjailijoille mahdollisuuden edelleen kehittyä ja tavoittaa laajemman lukijapiirin pysyvän tuen, Lehtiyhtymä Oy on päättänyt ruveta julkaisemaan jännitysnovellien kokoomasarjaa, jolle on annettu nimeksi Sinetti-sarja. Teoksiin otettavienjännitysnovellien valinnasta vastaa tunnettu kirjailijamme Outsider. Hänen parhaita omia kertomuksiaan sekä monien muiden jo tunnettujen kirjailijoiden, kuten Marton Taigan, Olavi Linnuksen ym. tuotteita on lukijalöytävä Sinetti-sarjan varastosta.

Sarjan ensimmäisinä niteinä ovat:

HILJAINEN YÖ
14 MATKUSTAJAA
Keltainen varjo KELTAINEN VARJO

Varatuomari Eero Holmilla ei ollut hauskaa vanhalle ystävälleen Kosti Vallinille kertoa tämän isän murhasta. Viisi vuotta sitten oli Kosti kadonnut sodassa, mutta nyt hän istui jäleen Holmin asianajotoimistossa, tietämättä, että murhaajan luoti oli päättänyt hänen isänsä päiät ja että hän nyt oli rikas perijä.

Erästä miestä oli jo rangaistu murhasta, mutta sittenkin näytti siltä, että hän oli väärä mies. Eero Holmin oli uudelleen pureuduttava murha-ajan tapauksiin, jolloin uusien tapahtumien vyöry yllätti hänet. Ilmestyi konna, joka käytti Steyer-pistoolia n:o 66231 ja katosi yöhön kuin ratsastava kiinalainen ryöväri. Näiden mukaan ristikin Eero Holmi tavoiteltavan Keltaiseksi Varjoksi.

Outsider ei ole päästänyt vuosikausiin kauppoihin uutta salapoliisiromaania, niin tuottelias kuin hän on ollutkin esim. radiokirjailijana. Sen vuoksi tarttunevatkin tuhannet hänen ystävänsä mielihyvin Keltaiseen Varjoon, joka on outsidermaisen vauhdikas, juonikas ja yllätyksellinen.

Kuolema erehtyy KUOLEMA EREHTYY

Tuntuu mahdottomalta että kuolema - kolkko ja lahjomaton vieras - voisi erehtyä. Mutta Outsider väittää niin ja kukapa tuntisi paremmin kuoleman metkut kuin kuuluisa jännityskirjailija, joka vuosien kuluessa on kirjoissaan passittanut niin monta konnaa ja joskus kunnon ihmisiäkin kuolemaan.

Outsiderin uusin rikosromaani "Kuolema erehtyy" on tekijän parhaimpia. Se ei ole yksistään vain hermoja jännittävien, salaperäisten rikosten kuvailua, vaan liittyy juoneen vanhan kartanon kummallisia ihmisiä, outoja ihmiskohtaloita, romanttista rakkautta - ja aito Outsidermäinen yllätysloppu.

Lyhyesti sanottuna   h y v ä   k i r j a   jännitysromaaninen ystäville.

Kuolinnaamion salaisuus KUOLINNAAMION SALAISUUS

Sirs!

Lupasin että tapaisimme Outsiderin toistekin tässä Käsirauta-sarjassa. Nyt pidän lupaukseni. En voinut olla lukematta loppuun hänen kaikkia tarinoitaan. Ja koska olen ystävänne, olisin ollut halju mies, jos en olisi suonut Teille sitä samaa nautintoa... Niinpä toimitin loppuosankin kertomuksista painoon ja ne ovat nyt kädessänne "Kuolinnaamion salaisuutena". Uskon että viihdytte niiden parissa.

So long.

Al Ricall

[Lehtiyhtymä]

Michael etsii menneisyyttään MICHAEL ETSII MENNEISYYTTÄÄN

Michael oli viisitoista vuotta

etsinyt menneisyyttään, jonka hän kovien koettelemusten takia oli kadottanut. Sitten - eräänä sateisena päivänä hän eksyy Pension Mimosan edustalle ja silloin sukeltautuu entisyydestä muuan kuva. Michaelista tulee Pension Mimosan asukas. Sinne tulee myös eräs kaunis nainen ja monta muuta. Hiilihanko, joka kuvaa salamanteria on kaiken avain, mutta ennenkuin Michael löytää menneisyytensä, tapahtuu Pension Mimosassa rikoksia ja - suuri yllätys.

"Michael etsii menneisyyttään", on aito outsidermäinen kirja. Se ei ole salapoliisiromaani, vaan paljon enemmän. Outsider ont tässä kirjassaan löytänyt uuden ja kerrassaan mukaansatempaavan aiheen. Lukija ahmii sen herkkupaloina alusta loppuun saakka.

Orjalaivuri Haukka ORJALAIVURI HAUKKA

Meidän ei tarvitse esitellä kapteeni Haukkaa, sillä Suomen
kaikki reippaat pojat tuntevat hänet jo Yleisradion suositusta
kuulokuvasarjasta. Päivästä päivään hänen seikkailujaan
seurattiin henkeä pidätellen. Nyt on

OUTSIDER

kirjoittanut romaanin kunnon kapteenimme vaiheista. Tässä
se on kaikkine hirmujännittävine käänteineen ja hiuksia nostattavine
yllätyksineen. Olemme varmat siitä, että

ORJALAIVURI HAUKKA

on kuluva poikien käsissä. Se on suomalainen, se on vauhdikas, se on oikea poikien kirja.

Vakooja BZ 7 VAKOOJA BZ 7

Mies hoippui portaille. Hän näytti yhä olevan sammumaisillaan ja Linna pelkäsi hänen kaatuvan uudelleen. Raivoissaan tarttui hän kaltereihin, kiskoen niitä epätoivon vimmalla. Liekit hulmahtelivat yhä lähempänä. Sinkoilleet kipinät olivat sytyttäneet nurkassa olevat oljet tuleen. Heittäen takkinsa ja liivinsä liekkien päälle, Linna onnistui tukahduttamaan tulen, savu oli käynyt niin sakeaksi, että se vaivasi jo hengitystä ja kuumuus yhä vain lisääntyi.

Uudelleen, entistä raivoisammin kävi hän kalterin kimppuun ja tunsi riemukseen, että pari rautaa antoi lattiasta päin perään. Hän kiskoi ja repi, riehui kuin mieletön, raivatakseen rautaesteet tieltään. Tuuma tuumalta heltisivät kalterien päät. Olkikasa oli syttynyt jo uudelleen tuleen ja kuumat raudat polttivat hänen käsiään, mutta mistään välittämättä hän ponnisteli yhä kiihtyvällä vimmalla. Hänen täytyi pelastua, päästä pois täältä palavasta helvetistä...

Lopultakin raudat irtautuivat ja Linna ryömi kapean aukon läpi. Koko kellari oli silloin jo liekkien vallassa. Painaen kädetr kasvoilleen hän ryntäsi portaita kohti, läpi kipinöivän liekkimeren... Porraskäytävässä oli hiukan helpompaa ja puoleksi raahautuen hän pääsi ylimmille askelmille ja kaatui sitten lopen uupuneena lattialle.'

[Kustannus Oy AJAN KUVA]

Murha pikajunassa MURHA PIKAJUNASSA Murha vahakabinetissa MURHA VAHAKABINETISSA
Nuku, rakkaani, nuku NUKU, RAKKAANI, NUKU Tutankhamonin kaulanauha TUTANKHAMONIN KAULANAUHA