Kalle-Kustaa Korkki: kansia

kuvat ja kansitekstit: ©Kustannus Oy Mantere* * * Kustannus Oy Ajanviete * * * Lehtiyhtymä
Gentlemanniseikkailija, joka tunnetaan Kansainvälisen Öljy-yhtiön päätarkastajana, mutta vieläkin paremmin miehenä, joka ei kavahda konnia, eikä kauniita naisia, on aina tilanteen tasalla ja useimmiten herranakin. Monilla retkillään kaikkialla maailmassa Korkkikin joutuu mitä kiperimpiin tilanteisiin, vähän väliä hän saa katsoa kuolemaa silmästä silmään.

Mutta yhtä usein kovanaamaiset gangsterit saavat huomata osien ratkaisevasti vaihtuneen... Kun Kalle-Kustaa on jutussa mukana niin aina tapahtuu jotain yllättävää ja jännittävää.

Ja kun tästä kaikesta vielä kerrotaan rehtihenkisellä , klassillisella seikkailutyylillä, voivat lukijat epäröimättä heittäytyä Kalle-Kustaa Korkin huimien seikkailujen pyörteisiin. Korkki ja Pekka yhdessä ja erikseen takaavat, ettei lukevan yleisön tarvitse kärsiä pitkistä illoista.
Ben Huronin testamentti Kalle Kustaa Korkin seikkailuja 1:
Ben Huronin testamentti
Kaksihuippuisen vuoren salaisuus Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 2:

KAKSIHUIPPUISEN VUOREN SALAISUUS

Koko Suomen pojat ja varmaan monet rasavillit tytötkin - ovat kuukausikaupalla jännänneet Yleisradiomme lähettämää kuulokuvasarjaa Kalle-Kustaa Korkin ja hänen lupsakan ytävänsä Pekka Lipposen päätähuimaavista seikkailuista Abessinian mustien murjaanien parissa.

Nyt on tekijä - kaikille tuttu Outsider - muokannut tuon maanmainion radiosarjan kirjaksi nimellä "Kaksihuippuisen vuoren salaisuus". Teos suo Matti Myöhäisillekin, jotka eivät ehtineet kuulla Outsiderin tarinaa kokonaan tai edes osittain radiossa, tilaisuuden vielä päästä mukaan reippaalle seikkailuretkelle.

Oletteko jo tutustuneet Kalle-Kustaa Korkin Kiinan-seikkailuun? Sen retken vaiheista kertoo "Ben Huronin testamentti".

Hopeinen pistoolinluoti Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 2:
Hopeinen pistoolinluoti
Kallosaaren robinsonit Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 5:

KALLOSAAREN ROBINSONIT

Nyt ilmestynyt viides "Korkki" johdattaa lukijat Etelämerelle. Heti kärkeen uppoaa laiva, jolla sankarimme - Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen - matkustavat. Haaksirikkoiset pelastuvat saarelle ja joutuvat alusta pitäen mitä hurjimpiin seikkailuihin. Saari näet ei ole asumaton, siellä elelee verenhimoisia villejä, jotka eivät suo robinsoneille hetkenkään rauhaa. Sitä paitsi on saarella muitakin elollisia olentoja, ihmisiä ja eläimiä, jotka tuovat kertomukseen värikkyyttä ja jännitystä. Pekka Lipposella on ihmeellinen taipumus aiheuttaa selkkauksia, ja ilman Korkin kylmäveristä harkintaa kävisi hänelle kerrassaa ohrasesti. Outsider on uusimpaan teokseen ammentanut huumoriakin runsain mitoin, minkä vaikutuksesta hänen seikkailukirjansa viehättää sekä nuoria että varttuneita lukijoita.

Kaiken kaikkiaan on "Kallosaaren robinsonit" hilpeä ja jännittävä kirja, jonka parissa lukija viettää miellyttävän tuokion.

Huuhkalinnan kaviomarssi Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 7:

HUUHKALINNAN KAVIOMARSSI

Pekka Lipponen lähtee Amerikoista kotimaahansa suuren perinnön toivossa, mutta jo laivamatkalla lätäkön yli hän saa epämiellyttävällä tavalla kokea heittiöiden läsnäolon. Tunkeilevat matkatoverit tekevät hänen elämänsä tukalaksi kotimaan kamarallakin, hotellissa, ja ilman uskollisen pihvinpaistajansa, mustapintaisen Mollyn apua hänelle olisikin käynyt kalpaten. Mutta tämä kaikki on leikkiä sen rinnalla, mitä Huuhkalinnan kolkossa kartanossa tapahtuu, kun he lopulta pääsevät sinne ehein nahoin. Tilanne käy siinä määrin kestämättömäksi, että Pekan on sähköteitse kutsuttava Pernambucosta avukseen Kalle-Kustaa Korkki, joka sitten selvittääin sotkun tunnetulla taidollaan.

"Huuhkalinnan kaviomarssi" on yhtä repäisevä ja mukaansatempaava kirja kuin aikaisemmatkin "Korkit". Siinä on jännitystä täysin mitoin ja olisi heikkohermoisille vaikea pala sulatettavaksi, ellei siinä olisi aimo annos railakasta huumoria.

Haaremin sankarit Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 8:
Haaremin sankarit
Kohtaus Timbuktussa Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 14:

Oletteko Oletteko kuullut salaperäisestä keidaskaupungista Saharan takana, kaupungista, jossa kaikki karavaanitiet yhtyvät, kaupungista, jonne vain harva valkoinen mies on matkannut? Kalle-Kustaa Korkki joutui öljyasioille sisä-Afrikkaan, hän tapasi muutamia merkillisiä miehiä, tapahtui eräitä salaperäisiä asioita ja kohokohtana

    KOHTAUS TIMBUKTUSSA

erämaan suljetussa kaupungissa, missä Kalle-Kustaa joutui tutustumaan miehiin, joilla on punainen turbaani ja kultakahvaiset tikarit. Kysymys on Al Sahran öljystä ja salaperäisestä naisesta, joka ei koskaan nostanut huntua kasvoiltaan, kunnes Kalle-Kustaa... Mutta älkäämme menkö tapahtumien edelle. Teidän on luettava itse KOHTAUS TIMBUKTUSSA, sillä koette todellisen yllätyksen, kun Korkki on kohottanut Timbuktun salaperäisen kaunottaren hunnun... Tällä kirjalla suorittaa Kalle-Kustaa seikkailujensa pelinavauksen tammikuun alussa 1960.

Jesuiitan jälkisäädös Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 16:

Vanha valkotukkainen mies löydettiin kuolleena. Hän istui tuolissa Ornado Melilan autiossa talossa. Miehen taskut oli tyhjennetty...

Seuraavana päivänä sai Kalle-Kustaa Korkki apotti Felipin kirjoittaman kirjeen, jossa Korkkia pyydettiin tärkeän asian taki käymään Santa Hilarion luostarissa, jonka apotti, jesuiittaveli Felip oli ollut... Ja näin alkoivatkin tapahtumat kehittyä kiivaassa tempossa.

    JESUIITAN JÄLKISÄÄDÖS

oli hämmästyttävä asiakirja. Kolmessa maanosassa etsintäkuulutettu konna Ornado Melila ja hänen vihreäsilmäinen sihteerinsä tekevät Kalle-Kustaan olemassaolon hankalaksi, yrittäen mitä konnamaisimmin keinoin lyhentää hänen elämäänsä. Mutta Pavel Pohjola sattui myös tietämään eräitä asioita, ilmaisi ne Korkille ja niinpä tämän huiman seikkailukirjan loppuottelusta tuleekin vertaansa hakeva kamppailu.

Kultainen ristilukki Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 18:
Kultainen ristilukki
Keltaisen ametistin kirous Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 25:
Keltaisen ametistin kirous

SEURAAVA SIVU