Kalle-Kustaa Korkki: kansia : 6

kuvat ja kansitekstit: ©Kustannus Oy Ajanviete * * * Lehtiyhtymä
West-Bankin ryöstäjien jäljillä Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 68:
West-Bankin ryöstäjien jäljillä
Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 69:

Yllätys Kalle-Kustaa Korkin seikkailujen lukijoille! Outsiderin ennen julkaisematon jännitysromaani ilmestyy kaksiosaisena numeroissa 68 ja 69! Nyt on korkeatasoisen jännityskirjallisuuden ystävillä ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Outsiderin jälkeenjääneseen tuotantoon. Kenenkään ei tarvitse lähteä merta edemmäs kallan, sillä Outsider-lukemistot tarjoavat suomalaisille lukijoille suomalaista, kansainväliset mitat täyttävää ajanvietelukemista. Todetkaa tämä jälleen kerran ja lukekaa

Nora Millerin salaisuus

joka kertoo mukaansatempaavasti Kalle-Kustaa Korkin yksityisestä sodasta häikäilemättömiä gangstereita vastaan kuumassa ja kuolettavan vaarallisessa Tangerissa. Konnat eivät halunneet Korkin löytävän arvoituksen ratkaisua, ja mitä siitä seurasi, ilmenee näistä kirjoista, jotka epäilyksettä pitävät lukijaansa vallassaa ensimmäiseltä sivulta loppulehdille saakka! Yllätykset, omituiset tapahtumat, kovat otteet, kauniit ja vaaralliset naiset, sekä kaikkeen kiinteästi kietoutuva Nora Millerin salaisuus muodostavat osan siitä aineistosta, josta tämä tiiviin jännittävä tarina rakentuu. Ja Nora Millerin salaisuuden ratkaisu ei ole mikään pikkuyllätys, sillä heikkohermoisemmilta se lyö jalat alta!

Pirskatti, sanoi muumio Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 70:

Suomen kansan suursuosikit Pekka ja Kalle-Kustaa jälleen parhaassa vauhdissa! - Kun Korkki koettaa olla ritarillinen kauniille, vaikeuksissa olevalle naiselle, alkaa todellinen ketjureaktio: tapahtumat etenevät räjähdysmäisesti ja jännitys kiristyy kiristymistään. Pelissä on paljon: kumpikaan osapuoli ei kaihda keinoja. Pekkakin on alusta asti mukana ja yrittää parhaansa - joutuakseen vain toinen toistaan tukalampiin tilanteisiin ja kommelluksiin. Jo Khartumissa Pekka ja Korkki ovat hätää kärsimässä, sillä öljygangsterit eivät häikäile. Jatkossa seuraa lentomatka, hurja tappelu ilmassa, pakkolasku erämaahan, epätoivoinen kilpajuoksu Nubian pikajunan kanssa... - Mutta tämä kaikki oli leikintekoa siihen verrattuna, mitä sitten seurasi! - Pekan ja Korkin suosio kasvaa jatkuvasti. He pysyvät pinnalla, sillä heissä on "se jokin". Myyntiluvutkin puhuvat puolestaan: kolmas m i l j o o n a on täyttymässä!

Päätön mies pitää päänsä Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 71

Hampurin yö on pitkä ja sen aikana voi tapahtua mitä tahansa. Kuten tapahtuikin! Jälleen taitavasti suunniteltu ja röyhkeästi toteutettu kassakaappimurto; yksi monista. Miljoonasaalis ja kaksi kuollutta... Poliisien ja myös rikollisten kauhu, Päätön Mies, oli ollut taas asialla. Salaperäinen ja kauhua herättävä rikollinen nero ei häikäillyt rangaista kuolemalla omia alaisiaankaan, jos nämä tekivät virheitä tai yrittivät pettää häntä. Hän oli Hampurin alamaailman diktaattori, paholainen tai yli-ihminen. - Korkki on tottunut pitämään pintansa kovissakin kamppailuissa, mutta Päättömän Miehen kanssa hän joutui melkein liian lujille. Saksalaisella perusteellisuudella, keksien mitä nerokkaampia ja pirullisimpia keinoja tuo konna yritti tuhota Korkin. Ja miksi hän vainosi Korkkia? - Jokainen järeän kaliiberin jännityksen ystävä haluaa tietää sen, ja parhaiten se käy päinsä lukemalla tämä kirja.

Öljy palaa Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 72:

Venezuelan viidakot ovat kuumia, kaunottaret tulisia ja konnat kuin paholaisen riivaamia. öljymiesten työ ei missään ole helppoa, mutta Nuevo Infernossa se oli miltei sietämätöntä. - Ö  l  j  y   p  a  l  a  a  - Tuo huuto merkitsi Nuevo Infernossa samaa kuin "piru on irti" . Jyrisevä liekkipatsas valaisi kuumina öinäö lohdutonta, karrelle palanutta öljynporausleiriä. Miljoonien arvosta öljyä ja kaasua paloi... Ja kuitenkin joku uskoi hyötyvänsä siitä. Miten? Kuka oli valmis murhaamaan, lietsomaan kapinaa ja terrorisoimaan öljymiehiä Uuden Helvetin takia? - Korkki joutui puuttumaan kestämättömäksi käyneeseen tilanteeseen. Hänelle tuli kirjaimellisesti kuumat paikat, sillä hänen oli otettava tehtäväkseen myös hirvittävän öljypalon sammutustyö; suorastaan yli-inhimillinen urakka - palava öljysuihku oli "puhallettava" sammuksiin dynamiittipanoksella, vaikka kuumuus sulatti raudan ja muutti hiekan lasiksi - ja kaiken lisäksi häntä uhkasi konnien sabotaasi... Ö  l  j  y   p  a  l  a  a  !

Saparomäen saunasta Battikalaon palatsiin Korkin ja Lipposen seikkailuja
Saparomäen saunasta Battikalaon palatsiin
Kenraali Korkki ja prinssi Lippoonen Kenraali Korkki ja prinssi Lipponen

Kaikkien tuntemat suomalaiset seikkailijat, Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen lähtevät valloittamaan Etelänapaa amerikkalaisen öljy-yhtiön asioissa. Lentokoneen tuhouduttua. pakkolaskussa kaverukset joutuvat hyisen napajäätikön armoille ja kokevat kovia, kunnes aivan sattumoisin lötävät tuntemattoman maan, Sumunlaakson, joiden asukkaat elävät perin alkukantaisissa, vuosisatojen takaisissa oloissa. Täällä he ripeillä tempauksillaan pääsevät hallitsevan kuningattaren suosioon, suorittavat mainetekoja ja selviytyvät järisyttävistä seikkailuista neuvokkuudellaan. Mutta juuri, kun he ovat pääsemässä maassa aivan huippuasemiin, sattu odottamaton seikka, joka sotkee tyystin suunnitelmat.

"Kenraali Korkki ja Prinssi Lipponen" on verraton seikkailukirja, jonka ahmii yhtä hyvin aikuinen kuin nuorikin väki. Teoksen leveä ja leppoisa huumori tekee luettavan kerrassaan nautinnolliseksi.

Murhaloukku Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 62:

"Erikoisryhmä X", gangsterien muodostama tappajakopla, käy pirullisin juonin ja häikäilemättömin ottein sotaan Kalle-Kustaa Korkkia vastaan. Heti alussa tapahtuu kaksoismurha. Toinen uhreista ehtii ilmoittaa poliisille, että murhaaja oli Korkki... Kalle-Kustaa huomaa joutuneensa todelliseen murhaloukkuun, josta ei näytä löytyvän ulospääsyä. Poliisit ja gangsterit ahdistelevat häntä; jopa poliitikoillakin on sormensa pelissä. Hänen on voitettava kauhuaherättävä "Spider" ja X-miehet, Amerikan paatuneimmat ammattimurhaajat. Ja siinä sodassa ei armoa pyydetä eikä anneta! Jokainen järeän jännityksen ystävä lukee tämän kirjan. "Murhaloukusta" ei voi vapautua, ennenkuin on lukenut sen loppuun!

Laukaus ilman luotia Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 64:

Hän oli kuollut, hyvin kuollut, totesi Korkki. Mies oli murhattu ampumalla. Kuitenkaan hänestä ei löytynyt luotia; ei edes luodin reikää! Miten se oli mahdollista? - Kalle-Kustaa kertoo sen Teille! Mutta tuo kaikki oli vasta lähtölaukaus tapahtumien vyörylle, johon Korkki temmattiin mukaan. Kuka oli salaperäinen "Varjo", joka murhasi jälkiä jättämättä? Tiesikö Bellamria Pico liikaa? Oliko kaiken takana niin suuri juttu, ettei siitä uskallettu edes kuiskailla? - Kun luette tätä seikkailuthrilleriä, niin tunnette varmaan samoin kuin Korkki, että kauhuaherättävä varjo on koko ajan kintereillänne, ja milloin tahansa voi pamahtaa laukaus, joka surmaa ilman luotia... "Laukaus ilman luotia" on juuri sitä mitä Te haluatte hyvän jännityskirjan olevan!

Teloitus kello 06.00 Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 65:

"Minut oli tuomittu kuolemaan vakoilusta syytettynä. Teloitus tapahtuisi ampumalla aamunkoitteessa... Yön pitkät, pimeät tunnit olivat edessä. En nukkuisi tänä yönä - ja kuolema valvoisi kanssani..." - Näin kertoo Korkki, joka joutui kokemaan kauhun hetkiä erään diktatuurivaltion pahamaineisimman vankilan kuolemansellissä. Pelastusta oli turha toivoa. Hän oli sotkeutunut liian pahoin juttuun, joka oli alkanut aivan arkipäiväisestä lentomatkasta ja johtanut hänet päätähuimaavien seikkailujen jälkeen kolkkoon kuolemaantuomittujen koppiin. - Kuinka Korkki selviytyi? Mitä sen jälkeen tapahtui - siitä saatte parhaiten selvän, kun luette tämän karmaisevan jännittävän kirjan. -- Pitäkää varanne, ettei painos lopu kesken!

KALLE-KUSTAA KORKIN
seikkailuja

Laatuun luottavien ja reippaiden poikien mielilukemisto, sillä se on SUOMALAINEN,
KANSAINVÄLISTÄ TASOA OLEVA JÄ NNITYSLUKEMISTO
Pekan ja Kalle-Kustaan ystävien tiedoksi ilmoitamme, että
"PEKKA LIPPOSEN SEIKKAILUJA"-sarjassa ilmestyy uusi kirja aina
kuukauden puolivälissä ja "KALLE-KUSTAA KORKIN
SEIKKAILUJA" jokaisen kuukauden vaihteessa. Jättiläissuosion
saavuttaneet seikkailujen suurmestarien kirjat maksavat ainoastaan
satasen kappale.

[Kustantaja Kirja-Mono 1958]

EDELLINEN SIVU