Kalle-Kustaa Korkki: kansia : 3

kuvat ja kansitekstit: ©Kustannus Oy Ajanviete * * * Lehtiyhtymä
Valkoinen lama Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 3:

Valkoinen lama

on nimenä Kalle-Kustaa Korkin kolmannella seikkailusarjalla. Eroittamattomat ystävykset Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen lähtevät Kansainvälisen Öljy-yhtiön asioissa Tibetiin. Molemmat saavat jo rajalla tuta, että tämän maan asukkaat suhtautuvat valkoihoisiin vihamielisesti. Kertomus lähtee suoltumaan ripeästi ja vauhti paranee sitä mukka kuin matkalaiset työntyvät Tibetin sisäosiin. Korkki ja Lipponen joutuvat mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin ja uskonkiihkoiset alkuasukkaat muovaavat heidän kohtalonsa mitä kummallisimmaksi. Heidät vuoroin ylennetään, vuoroin alennetaan arvossa, heidät ahdetaan vankiluoliin ja korotetaan valtaistuimelle. Mutta kaikissa vaihteluissa säilyttävät pojat suomalaisen sisunsa ja hurtin humöörinsä suorittaen vaarallisen tehtävänsä sopimuksen mukaisesti. Outsiderin vereksin teos on sekä jännittävä että hauska.

Pyramidin vihreä nainen Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 4:

Kalle-Kustaa Korkki ja hänen hyvä ystävänsä Pekka ovat matkalla Tiibetistä joutuneet Egyptiin. Tapansa mukaan Pekka ryhtyy tekemään afäärejä ja joutuu merkilliseen seikkailuun. Kysymys on' Pyramidin vihreän naisen, kolmetuhatta vuotta sitten kuolleen kuningatar Memfo-To-Ranin haudasta ja sinne kätketyistä kulta-aarteista, joita eräät konnat himoitsevat. Korkin vastuksista huolimatta Pekka antautuu seikkailuun, ja pelastaakseen toverinsa Kalle-Kustaa joutuu samaan liemeen. Korkki ja Pekka seikkailevat rauniokaupungissa, kokevat kolkkoja hetkiä maanalaisessa pyramidin käytävässä ja ovat hengenvaarassa useammin kuin kerran. Toverusten hyvä onni ei kuitenkaan tälläkään kertaa jätä heitä, vaan kaikki selviää loppujen lopuksi onnellisesti. "Pyramidin vihreä nainen" on uusi "korkki", - sarjan entisten veroinen, josta ei puutu huimaa jännitystä eikä aito "korkkimaisia" tempauksia.

Rauniokaupungin vanki Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 6:

Kuulun Kalle-Kustaa Korkin ja hänen pullean kumppaninsa Pekka Lipposen seikkailut jatkuvat uudessa maailmassa. Nyt ilmestynyt kuudes "Korkki" alkaa Chicagossa, jossa häikäilemättömät gangsterit ryöstävät öljykuningas James B. Trussin pojan vaatiakseen isältä huiman summan rahaa. Suomalaiset kaverukset joutuvat sattumoisin rosvojen jäljille ja päättävät pelastaa pojan. Se ei ole helppo tehtävä, sillä kaappauksen suorittaja, gangsteripäällikkö Chicago-Jim on ovela ja säälimätön konna. Takaa-ajajat joutuvat seuraamaan ryöstäjäkoplan jälkiä läpi Pohjois-Amerikan mantereen Meksikoon, jonka rajan yli rosvojen onnistui päästä kaikista poliisien varotoimenpiteistä huolimatta. Täällä jatkuvat seikkailut herpautumattoman jänittävällä tavalla päätyen kolkkoon azteekkien kaupunkiin, jonka temppelin raunioilla näiden kuulujen intiaanien jälkeläiset suorittavat julmia ihmisuhrejaan. "Rauniokaupungin vanki" on läpikotaisin mukaansatempaava kirja, josta ei puutu kultaista huumoriakaan. Sen lukee yhtä suuren jännityksen vallassa kuin Outsideri aikaisemmatkin Korkki-sarjan teokset.

Paksu Bertta ja viidakon veijarit Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 11

Tällä kertaa tapaamme vanhat ystävämme, Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailemassa rappeutuneessa viidakkoplantaashissa syvällä Etelä-Amerikan aarniometsissä. Pekka on hakenut isännöitsijän paikkaa plantaashilla ja tapaakin siellä yllättäen vanhan tuttavansa - entisen atleettinaisen, Bertan. Jo alustapitäen sotkeutuvat Pekan langat pahoin ja hän joutuu elämänsä kiperimpiin tilanteihin, mistä Korkki tapansa mukaan hänet sitten pelastaa. Kertomuksesta ei puutu konnia eikä kaunottaria, atleettinaisen lisäksi juoneen sotkeutuu virkaheitto ranskalainen parturi, punanenäinen kreivi Hyvelgavel, vanha filmitähti Mary, kiertelevä lahkolaissaarnaaja ja suomalainen merimies Kalle Nieminen. Viidakossa on myös öljyä ja loppujenlopuksi kehittyykin kamppailu sen omistamisesta, sillä kansainväliset gangsterit ovat saaneet vihiä Campo Novan öljyrikkauksista. Korkki kuitenkin vetää pitemmän korren ja Pekkakin tekee tapansa mukaan afäärejä - vaikka hänestä ei tulekaan uuden maailmankansalaisten valtakunnan keisaria.

"Paksu Bertta ja viidakon veijarit"

on Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen parhaita seikkailuja, vauhdikas ja jännittävä alusta loppuun saakka kuten kaikki Korkki-sarjan kirjat ovat olleet. Ostamalla tämän uusimman Korkin, on sellaisillakin Korkin ystävillä, jotka eivät ole ehtineet kuulla kaikkia seikkailun vaiheita radiossa, mainio tilaisuus täydentää kuulematta jääneet aukkopaikat. Seuraava Korkki-kirja ilmestyy taas niin pian kuin uusi seikkailu on esitetty Suomen Yleisradiossa.

Kuolette kello 23.13 Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 15:

Sanoiko joku sen hänelle ääneen? Ei, huoneessa ei ollut ketään vierasta. Kuutamo kuvastui ikkunasta ja kalkituilla seinillä liikkui musta varjo. Se oli jättiläismäinen, koukistunut käsi luonnottoman pitkine sormineen... Ja herätyskello raksutti yöpöydällä. Korkki näki selvästi, että kuutamon valaisema kellotaulu osoitti aikaa 23.12...

KUOLETTE KELLO 23.13

oli ääni äsken sanonut. Korkki tunsi kylmän hien kohoavan otsalleen. Nämä sanat yhä kuin väreilivät ilmassa... Kello näytti enää kaksikymmentä sekuntia vaille 23.13... Korkki-kirja "Kuolette kello 23.13" tarjoaa jännityspommin, joka nostattaa hien lukijankin otsalle.

Viesti Sargassomereltä Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 19

Sargassomereltä - satojen laivojen salaperäiseltä hautausmaalta tulee radioviesti, joka saa Kalle-Kustaa Korkin liikkeeelle. Mutta eräät toisetkin alkavat toimia ja Korkki tulee pian huomaamaan, että

VIESTI SARGASSOMERELTÄ

on vienyt hänet hengenvaaralliseen seikkailuun, jossa vastapelurina on salaisen pelipankin omistaja Erigo Mandell, meis, jonka häikäilemättömiä agentteja vastaan Interpol oli jo kauan taistellut...

Jack Rogerilla oli verta käsissä ja Lea Missing oli häikäisevä kaunotar, joka sai Korkinkin sävähtämään. Sargassomeren salaisuus vei Kalle-Kustaan kuoleman portille... Kuinka hän sieltä selviytyi, se selviää tämän mielenkiintoisen kirjan viimeisillä sivuilla.

Naurava muumio Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 22:
Naurava muumio
Kuoleman suudelma Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 23:
Kuoleman suudelma
Laukaus Villa Rosan parvekkeelta Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 24:
Laukaus Villa Rosan parvekkeelta
Kuollut mies karkasi Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 26:
Kuollut mies karkasi
Kolmesta poikki Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 29:
Kolmesta poikki
Seitsemän naurun geisha Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja 31:
Seitsemän naurun geisha

SEURAAVA SIVU EDELLINEN SIVU