Tietopalvelu ja neuvonta

Kaikissa pisteissämme autetaan tarvittaessa aineiston varaamisessa, etsimisessä sekä neuvotaan kirjaston ja hakuohjelmien käytössä. Apua saa myös omatoimiseen tiedonhakuun sekä tarvittaessa kaukolainatilausten tekemisessä.

Aikuisten aineistosta löydät

• tieto- ja kaunokirjallisuutta suomeksi ja muilla kielillä
    • isotekstisiä kirjoja
    • selkokirjoja
    • äänikirjoja ja kuunnelmia
    • kielikursseja
    • sähköisiä kirjoja Internetin kautta kirjaston aineistohaun kautta
    • dvd- ja blue-ray -tallenteita, videoita
    • cd-rom-levyjä

Kaunokirjallisuudesta (84.2) on omiin hyllyihin erotettu salapoliisi-, tieteis-, kauhu- ja fantasiakirjallisuus, erä- ja sotaromaanit, huumori sekä novellit. Jos näet verkkokirjastohaussa niteen luokan jälkeen esimerkiksi 84.2 FAN, tarkoittaa se sitä, että kirjan "kotihylly" on fantasiahylly.

Kurssikirjojen laina-aika on kaksi tai neljä viikkoa. Erillistä kurssikirjahyllyä ei ole, vaan teokset löydät tietokirjahyllyistä.

Kielikurssit ( äänite + kirja) on ryhmitelty perus-, keski- ja ylimmän tason paketeiksi.

KÄSIKIRJASTOON ON SIJOITETTU

• eri alojen keskeisiä hakuteoksia
  • sanakirjoja
  • matrikkeleita
  • karttoja, koulutusoppaita ja -esitteitä
  • tilastoja

Tietokantoja...

• Oheisesta tietokantalinkistä avautuvasta luettelosta näet myös ovatko tietokannat käytettävissä vapaasti vai ainoastaan kirjaston asiakastyöasemilla.

Pääkirjasto osallistuu verkossa valtakunnallisen Kysy kirjastonhoitajalta –palveluun tuottamiseen

"Kysy kirjastonhoitajalta" on Suomen eri alojen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu, josta saat vastauksen kolmen arkipäivän kuluessa omaan  sähköpostiosoitteeseesi.