Tietopalvelu ja neuvonta

Kaikissa pisteissämme saat apua aineiston varauksissa, tietoa siitä missä haluttu aineisto sijaitsee sekä yleensä neuvoja kirjaston ja kirjaston aineistohaun käytössä sekä muussa omatoimisessa tiedonhaussa ja tarvittaessa kaukopalvelusta.

Aikuisten aineistosta löydät

• tieto- ja kaunokirjallisuutta suomeksi ja muilla kielillä
    • isotekstisiä kirjoja
    • selkokirjoja
    • äänikirjoja ja kuunnelmia
    • kielikursseja
    • sähköisiä kirjoja Internetin kautta kirjaston aineistohaun kautta
    • dvd- ja blue-ray -tallenteita, videoita
    • cd-rom-levyjä

Kaunokirjallisuudesta (84.2) on omiin hyllyihin erotettu salapoliisi-, tieteis-, kauhu- ja fantasiakirjallisuus, erä- ja sotaromaanit, huumori sekä novellit. Jos näet verkkokirjastohaussa niteen luokan jälkeen esimerkiksi 84.2 FAN, tarkoittaa se sitä, että kirjan "kotihylly" on fantasiahylly.

Kurssikirjojen laina-aika on kaksi tai neljä viikkoa. Erillistä kurssikirjahyllyä ei ole, vaan teokset löydät tietokirjahyllyistä.

Kielikurssit ( äänite + kirja) on ryhmitelty perus-, keski- ja ylimmän tason paketeiksi.

KÄSIKIRJASTOON ON SIJOITETTU

• eri alojen keskeisiä hakuteoksia
  • sanakirjoja
  • matrikkeleita
  • karttoja, koulutusoppaita ja -esitteitä
  • tilastoja
  • Tietokantoja...

Oheisesta tietokantalinkistä avautuvasta luettelosta näet myös ovatko tietokannat käytettävissä vapaasti vai ainoastaan kirjaston asiakastyöasemilla.

Pääkirjaston neuvonnan tietopalvelu toimii myös verkossa osana Kysy kirjastonhoitajalta –palvelua. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen eri alojen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu, josta saat vastauksen kolmen arkipäivän kuluessa omaan  sähköpostiosoitteeseesi.