Kaukopalvelu

KAUKOPALVELU HENKILÖASIAKKAILLE

Mitä voit tilata kaukolainaksi?

Muista kirjastoista voidaan tilata eri maksusta kaukolainaksi sellaista aineistoa, jota omissa Mikkelin kaupunginkirjaston kokoelmissa ei ole lainkaan. Tarkista ennen tilauksen jättämistä aineiston saatavuus kirjaston aineistohausta.

Muista Lumme-kirjastoista voit varata aineistoa suoraan verkkokirjastossa ja ns. seutulaina on maksuton. Jos lainaa ei noudeta ajallaan, veloitetaan noutamattoman varauksen maksu. Seutulainat näkyvät verkkokirjastossa omissa lainoissa, kaukolainat eivät näy-

Kaukolainaksi voi tilata mm. kirjoja, nuotteja, mikrofilmejä, äänitteitä,  dvd-levyjä,videoita, cd-romeja ja paperikopioita esim. lehtiartikkeleista.

Kuka voi tilata kaukolainan?
  • Kaukolainaus edellyttää, että tietosi ovat  Lumme-kirjastojen asiakasrekisterissä ja sinulla on lainausoikeus.
Miten teen kaukolainapyynnön?
  • Voit jättää kaukolainapyynnön henkilökohtaisesti  kirjastoissa tai suoraan internetissä oheisella lomakkeella.
  • Puhelintilauksia emme ota vastaan.
  • Kaukolainapyyntö on sitova.
  Mitä kaukolaina maksaa?
  • - maakuntakirjastoista, Varastokirjastosta ja Eduskunnan kirjastosta 4,00 €
    - osa yleisistä kirjastoista, tieteellisistä kirjastoista ja erikoiskirjastoista noin 15 -20 €

Artikkelikopiot: kaukolainamaksu 4,00 € + kopiomaksut

• Kaukolainan hinta muodostuu Mikkelin kaupunginkirjaston kaukolainamaksusta 4,00 € ja lähettäjäorganisaation mahdollisesti perimästä maksusta.

• Asiakas sitoutuu tilauksen tehdessään maksamaan kaikki kaukolainasta aiheutuvat kulut. Maksu peritään lainaa noudettaessa. Myös noutamatta jätetyistä kaukolainoista peritään aiheutuneet kulut, samoin jos asiakas peruu tilauksensa ja laina on jo ennättänyt lähteä lainanantajakirjastosta.
  •
  • Lisätietoja saat myös puhelimitse 050 311 7481 pääkirjaston neuvonnasta tai sähköpostilla tietopalvelu(at)mikkeli.fi
Kuinka nopeasti kaukolaina tulee?
  • Kaukolainaksi tilattu aineisto saapuu keskimäärin viikossa.  Jos aineistosta on varauksia, saamiseen voi kulua jopa kuukausia.
Mistä noudat kaukolainan, uusit lainan tai palautat?

Kaukolainaus on kirjastojen välistä toimintaa,joten kaukolainat noudetaan, palautetaan ja uusitaan aina kirjaston kautta.

• Kaukolainan palautetaan siihen kirjastoon, mistä sen noudit.
  • Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita ehtoja (esim. lainan saa vain lukusaliin).
  • Laina-ajan jatkamista voit tarvittaessa tiedustella kirjastostasi ennen eräpäivää.
  • Huom! Kaukolainat eivät näyt omissa lainoissasi Web-Origossa eivätkä uusiudu automaattisesti uusiessasi muita lainojasi.

Yhteystiedot:

Neuvonta, pääkirjasto

Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto
PL 96 , ( Raatihuoneenkatu 6)
50101  MIKKELI

tietopalvelu(at)mikkeli.fi

KAUKOPALVELU MUILLE KIRJASTOILLE

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Käsikirjastoaineistoa,  osaa kotiseutukokoelman aineistoa ja vanhaa huonokuntoista ainestoa emme kaukolainaa.

• Kirjastot voivat  tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta, ei kuitenkaan lehdistä. Valitse noutopaikaksi Kaukopalvelu /Mikkeli. Jos haluat kaukolainan muista Lumme-kirjastoista esim. kyse on Mäntyharjun kirjaston aineistosta, ota yhteyttä Mäntyharjun kirjastoon.
  • Kaukolainatilauksen voi tehdä  myös sähköpostilla.
  • Lainoista ei peritä maksuja, vain kopiosta veloitamme maksun.
  • Kaukolainapyynnöt ja kaukolainojen uusinnat voi tehdä suoraan kirjaston aineistohausta tai sähköpostilla, osoitteella: kaukopalvelu(at)mikkeli.fi
  • Kirjastot saavat tarvittavan asiakastunnuksen ja salasanan  kaukopalvelun sähköpostilla tai puhelimitse p. 040 129 4232
  • Yhteystiedot:

Mikkelin kaupunginkirjasto - Etelä-Savon maakuntakirjasto