Hirmuisia hirviöitä kuvakirjoissa

Kuvakirjat:

McAllister, Angela: Hyi, eihän tuo ole hirviö!

Hirviöitä perheen pienimmille, osa aika kamalia ja yksi aika söpö. Ilmeikkäästi ja värikkäästi kuvitettu tarina sopii myös sisaruussuhteiden pohtimiseen.

Hyi! Eihän tuo ole hirviö!

Kirkkopelto, Katri: Hirveää, parkaisi hirviöH niinkuin hirviö

Pikkuhirviö Odysseus on ensimmäisessä Hirveää, parkaisi hirviö -kirjassa elämän suurten kysymysten äärellä. H niinkuin hirviö-kirjassa opetellaan aakkosia.

Laukkanen, Jukka: Aaveilua!

Saku livahtaa ulos ja lähtee seikkailemaan lähimetsän autiotaloon, joka ei olekaan ihan autio. Talossa asustava Aave ystävystyy Sakun kanssa, ja päivä kuluu mukavasti yhdessä aaveillen ja hassutellen. Seuraavalle päivälle sovitaan uusista leikeistä, mutta Saku on kuumeessa eikä pääse paikalle. Aave lähtee tutkimaan, missä Saku viipyy, ja joutuu viikatuksi äidin lakanapyykkikoriin! Miten Aaveen nyt käy, onko edessä kaamea mankeli?

Kunnas, Mauri: YötarinoitaHui kauhistus!

Ihan mahtavat ja pikkiriikkisen jännittävätkin hahmot seikkailevat Kunnaksen klassikoissa. Hammassäryn saava vampyyrikreivi, kiukkuinen Leo Luuranko ja jazzin soitosta haaveileva kummitusisoisä sopivat 2-6-vuotiaiden iltalukemistoonkin.

Hai, Magdalena: Mörkö Möö ja Mikko Pöö

Kukapa ei pelkäisi mörköjä. Mikko Pöö ainakin pelkää, vaikka muuten hän on villi ja rohkea. Mutta Mikko ei osaa aavistaakaan, että kellarin mörkö pelkää aivan yhtä paljon Mikkoa! Uusien kotimaisten tekijöiden kekseliäs kääntökirja tarttuu yhteen tutuimmista lasten peloista ennakkoluulottomalla ja veikeällä tavalla.

Ojanen, Eero: Tonttuvaarin kummitustarinoita

Hienosti kuvitetun kirjan kertojana on sympaattinen tonttuvaari, joka johdattaa lukijansa salaperäisen kansanperinteen juurille.  Kirja tuo perisuomalaiset tarinat raikkaalla tavalla nykyaikaan ja esittelee tarinoiden taustoja mielenkiintoisella tavalla. Kevyen humoristisen pinnan alla kirja haastaa pohtimaan elämänmenoa myös syvällisestä tonttunäkökulmasta.

Sandberg, Inger: Pikku kummitus Lapanen: Seikkailu metsässä

Tässä kirjassa kummitukset eivät ole yhtään pelottavia. Sen sijaan jännää tekee, minkälaiseen pulaan pikkukummitukset itsensä tällä kertaa saattavatkaan.

Muumi ja pikku aave ja vähän hurjempi  Vaarallinen matka

Vaarallisessa matkassa Sanna on pahalla päällä heti aamusta. Hän kiukuttelee laiskalle kissalleen ja laskee silmälasinsa ruohikkoon, ettei tarvitsisi katsella sitä. Yhtäkkiä lasit katoavat ja niiden paikalle ilmaantuvat uudet. Uusilla laseillaan Sanna näkee jotain hirmuista: kissa kasvaa jättiläiskatiksi ja karkaa sähisten tiehensä. Siitä Sannakin ajautuu seikkailuun, johon osallistuu myös Muumilaakson väki..

Kotihirviöiden käsikirjat

Hirmuskiirus Hoppupoppu, Toni Monotoni, Stressipessi,Löö Perikles, Nolopolo, Kaunasielu. Ne ovat aina keskuudessamme. Siksi niitä kutsutaan kotihirviöiksi.

Kotihirviöt eivät kuitenkaan ole ihan niin kamalia kuin voisi kuvitella. Niitä ei tarvitse pelätä. Mutta voidakseen pitää puolensa kotihirviöitä vastaan, ne on tunnettava perin juurin.