Lapset ja nuoret

Henkilökunta kirjastossa on sinua varten!

LUKUDIPLOMIT

Ala- ja yläkoulun lukudiplomit ovat uudistuneet. Perusopetuksen ja lukion lukudiplomit, ohjeet ja kirjalistat oheisesta linkistä.

LUKEMISTOT KOULUILLE

Perusopetuksen opettaja voi lainata pääkirjastosta luokkansa käyttöön lukemistoja, jolloin kaikki pääsevät lukemaan yhtaikaa samaa kirjaa. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

TEEMAPAKETIT

Kirjaston kokoelmista voidaan koota kouluille ja päiväkodeille lainattavaksi eriaiheisia teemapaketteja. Teemapaketteja voi tiedustella lähimmästä kirjastosta tai pääkirjastosta puh 050 311 7480. Teemapaketit lainataan koulun, luokan tai päiväkodin kortilla.

LUKUKOIRAT

Joissakin kirjastoissamme toimii lukukoiria lukemaan opettelemisen tukena ja lukuharrastuksen herättäjänä. Lisätietoja Kirjastopolkusivustolta.

KIRJASTOSYNTTÄRIT

Kalevankankaan kirjastossa on mahdollista viettää syntymäpäiviä tiistai- tai keskiviikkoiltaisin. Lisätietoja ja varaukset Kalevankankaan kirjastosta, puh. 050 3117487 tai sähköpostilla kalevankankaan.kirjasto(at)mikkeli.fi, kirjaston osoite on Raviradantie 16.

KUVAKIRJOJA AIHEITTAIN

1) Hui! Hirviöitä ja haamuja Halloweenina!

2) Iskät

3) Jouluisia kuvakirjasuosikkeja

Sadut elämään -hankkeessa (2016) laaditut kuvakirjalistat (PDF) eri aiheista

Hengari

Kirjaston entistä musiikkiosastoa on uudistettu vuoden vaihteessa ja musiikin lisäksi siellä on myös nuorille tilaa ja ajanvietettä sekä kaikki nuorille suunnatut aineistot. Tämän uudistuksen kunniaksi järjestimme nuorten tilan avajaiset viime perjantaina. Ennen avajaisia meillä oli nimikilpailu, jossa sai keksiä nuorten tilalle uuden nimen. Valitsimme ehdotetuista nimistä Hengarin.

Hengari on nimensä mukaisesti hengailupaikka, jossa voi pelata kaikenlaisia pelejä, lukea tai ihan vaan viettää aikaa ja hengailla. Hengarissa voi jatkossa pelata myös virtuaalilaseilla ja Hengarista löytyy myös pöytäjalkapallo. Otamme myös mielellään ehdotuksia vastaan, mitä muuta toimintaa Hengarissa voisi järjestää. Ehdotuksia voi laittaa esimerkiksi Hengarista löytyviin kyselylomakkeisiin.