Lukemisen unelmavuoden kierrätyskahvila to 19.9. kahvila Nandassa klo 15-18

Kierrätyskahvilan tarkoitus on innostaa ajatuksista fiksuihin tekoihin. Lukemisen unelmavuoden Kierrätyskahvilassa voi laittaa kirjat kiertoon ilahduttamaan toisiakin. Vaihtokirjatorille voi tuoda teoksia omasta kirjahyllystä ja poimia mieleisensä kirjat kotiin vietäviksi. Mikkelin seutukirjaston järjestämästä PopUp-kirjastosta on mahdollista lainata kirjastokortilla kestäviä ideoita päivän teeman mukaisesti. Iltapäivän aikana on saatavilla myös neuvontaa lajittelusta ja kierrätyksestä Metsäsairila Oy:n asiantuntijalta.

Lukemisen unelmavuoden tapahtumat ammentavat vuoden teemakirjaksi valitusta Emmi Itärannan Teemestarin kirjasta. Kierrätys on eräs teoksesta esille nostetuista keskeisistä teemoista. Teemestarin kirja on dystopia ajasta, jolloin ilmasto on muuttunut. Teoksen henkilöt rakentavat arkeaan niistä aineksista, joita edeltävät sukupolvet ovat jälkeensä jättäneet. Teos saa pohtimaan, minkälaisen jäljen me vuorostamme jätämme. Kierrätys on välittämistä, niin toinen toisistamme, ympäristöstä kuin tulevaisuudesta.