Liikuntavälineitä voi lainata ja palauttaa ainoastaan niiden kotipisteestä. Laina-aika on useimmilla esineillä 1 viikko, tarkista välinekohtaiset laina-ajat kuitenkin kirjastostasi. Sup-lautojen laina-aika on 3 päivää.

SUP-LAUDAT

Sup-laudat lainataan vain 18 vuotta täyttäneille ja henkilöllisyys on todistettava lainattaessa. Mukana tulevat aikuisten kelluntaliivit. Mikkelin pääkirjastossa, HUOM: varauksen voi jättää puhelimitse (050 311 7480) tai käymällä kirjastossa paikan päällä. Sup-laudan laina-aika on 3 päivää. Lautaa lainataan vain uimataitoisille 18 vuotta täyttäneille ja lainattaessa on todistettava henkilöllisyys. Laudat ovat noudettavissa pääkirjastolta ja niitä voi lainata yhden kerran / vuosi/ asiakas.

TEMPPUPOTKULAUDAT

Lainaan sisältyy skeittikypärä. Alle 15 vuotiaalle huoltaja lainaa omalla kirjastokortillaan. Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta .

FRISBEEGOLF-setit

3 kiekon laadukas frisbeegolfsetti laukussa. Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta.

PESÄPALLOSETTI

Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta. 2 mailaa, 10 räpylää ja 4 palloa varustekassissa. Syöttölauta lainattavissa erikseen. Lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotiaalle huoltaja lainaa omalla kirjastokortillaan. Pääkirjasto.

PIHAPELIT:

MÖLKKY  Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta tai Hirvensalmen kirjastosta

PETANKKI  Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta tai Hirvensalmen kirjastosta

YATZY  Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta

 

LENTOPALLO  Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta, Anttolan kirjastosta, Hirvensalmen kirjastosta

KORIPALLO Varaa, nouda ja palauta Mikkelin pääkirjastosta

JALKAPALLO Varaa, nouda ja palauta Anttolan kirjastosta

 

SKEITTILAUTA Varaa, nouda ja palauta Pertunmaan kirjastosta

TWIST-naru Varaa, nouda ja palauta Hirvensalmen kirjastosta

KÄVELYSAUVAT 115 cm ja KÄVELYSAUVAT 120 cm Varaa, nouda ja palauta Hirvensalmen kirjastosta

 

Talviurheiluvälineet

RETKILUISTIMET

Aikuisten koon hiihtomonoihin (SNS ja NNN –kiinnityksellä) kiinnitettäviä retkiluistimia Kenkämalli Salomon Prolink Pro Classic, Kenkämalli Salomon SNS Pilot Equipe

Varaa, lainaa ja palauta Mikkelin pääkirjastosta.

LASTEN LUISTELUTUET

Luistelun opetteluun, useissa toimipisteissä.

 

Lainattavien esineiden käyttö- ja korvausehdot

Jos lainaaja on alle 15-vuotias ja lainattavan esineen hankintahinta yli 100 euroa, huoltajan on oltava mukana ja esine lainataan huoltajan kirjastokortilla. Jos hankintahinta on yli 300 euroa, lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä kuvallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Esineen mahdollinen vaurioituminen ja sen lainaajalle tai muille mahdollisesti aiheuttama vahinko on lainaajan vastuulla. Lainaaja on velvollinen korvaamaan esineelle laina-aikana sattuneet vahingot. Lainaajan vastuu vahinkotapauksissa on vahingon hinta ja enintään kirjaston aineistorekisteriin merkitty hankintahinta. Hankintahinta peritään täysimääräisenä, mikäli esine on rikkoutunut korjauskelvottomaksi tai se varastetaan, katoaa tai jätetään palauttamatta. Normaalista käytöstä aiheutunutta kulumista ei tarvitse korvata.

Lainaajan on hyväksyttävä nämä käyttö- ja korvausehdot kaikilta osin. Lainaamalla esineen lainaaja vahvistaa, että on lukenut, ymmärtänyt ja hyväksyy ehdot. Lainaaja on saanut käyttö- ja korvausehdot mukaansa kirjastosta esineen lainatessaan ja sitoutuu noudattamaan niitä. Jos ehdoista on kysyttävää, lisätietoja saa kirjaston aukioloaikoina (ei itsepalveluaikana) pääkirjaston neuvonnasta puh. 050 311 7481.

(Hyväksytty kirjaston johtotiimissä 11.10.2017)