Kirjastot.fi-palvelun kokoamia verkkoaineistoja

Kirjastot.fi tuottaa yhdessä kirjastoammattilaisten kanssa monia valtakunnallisia palveluja, joista on hyötyä poikkeusaikanakin. Katso, olisiko näistä aineistoista iloa ja hyötyä arkeen ja esimerkiksi opetukseen.

Valtakunnallinen e-kirjasto

Valtakunnallinen eKirjasto tuo yhteen käyttöliittymään eri kirjastojen e-kirjat ja myös vapaasti käytettävissä olevat e-kirjat. Valitsemalla oman Lumme-kirjastot löydät ne kirjat, joihin pääset omalla kirjastokortillasi. EKirjasto on uudistumassa ja uusi beta-versio on jo julkaistu. Kokeile uusia hakutapoja, löydä luettavaa ja kuunneltavaa eri aihealuilta.

Valtakunnalliset e-kirjastovaihtoehdot:

Nykyinen käyttöliittymä: eKirjasto ja uuden e-kirjaston beta-versio

Minkä kirjan lukisin?

Kirjasampo.fi on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu, josta on hyötyä, jos etsit sopivaa luettavaa itsellesi tai suunnittelet esimerkiksi lukupiiriä. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja myös artikkeleja kirjallisuudesta. Palvelun kirjahyllytoiminto mahdollistaa vinkkilistojen teon yhden verkko-osoitteen alle. Nyt palvelussa on julkaistu hyllyinä vapaasti luettavien e-kirjojen vinkkejä. Katso myös listat uusimmista kirjallisuusblogipäivityksistä.

Rakkausklassikoita e-kirjoina rajoituksetta

Suomenkieliset kirjallisuusblogit

Ruotsinkieliset kirjallisuusblogit

Käyttäjien kommentteja teoksista

E-böcker och e-ljudböcker

Sivupiiri on Kirjasampo.fi:n lasten ja nuortenkirjallisuuden erityisosio, jossa on samat toiminnot kuin Kirjasammossakin. Sivupiiristä löytyy mm. lukuvinkkejä, kirjatrailereita ja artikkeleja lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Uusimmasta ajankohtaisesta vinkkihyllystä löytyy vapaasti luettavien e-kirjojen vinkkejä.

Lasten ja nuorten e-kirjaklassikoita rajoituksetta

Koontisivut lasten- ja nuortenkirjallisuuden kirjahyllyille

Makupalat -linkkikirjasto

Makupalat.fi on linkkikirjasto, josta löytää hakusanan tai aihevalinnan avulla tietoa ja palveluja alalta kuin alalta. Makupaloissa on myös kokoelmatoiminto, joka tuo yhden linkin taakse useampia sivustoja. Kokoelmia tuotetaan tehostetusti lisää lähiviikkoina.

Kokoelmia:

Katsele ja kuuntele konsertteja, esityksiä ja ohjelmia

Korona-kokoelma

Korona COVID ruotsiksi

Videoita, podcasteja ja musiikkitietoa

Kirjastokaista.fi on kirjastojen tuottamien videoiden ja audioiden hakupaikka.

Katsottavaa ja kuunneltavaa:

Kirjailijahaastatteluja

Kirjastojen podcastit

Peliaiheisia videoita

Litteraturprogram

Musiikkikirjastot.fi tarjoaa laajasti oikotiet erilaisiin musiikin hakupalveluihin ja sisältöihin. Sen kautta löytää myös laajoja artikkeleja bändeistä, blogeja ja tietoa musiikin verkkopalvelusta.

Esimerkkejä:

Levyhyllyt-artikkelisarja