Kirjastot suljettu ainakin 13.5. saakka, kysymyksiä ja vastauksia

HUOM! Kaikkien asiakkaidemme lainat on uusittu keskitetysti, eli kaikki eräpäivät (myös varatun aineiston) on siirretty 1.6.2020 (poikkeuksena laskutetut niteet). ERÄPÄIVIÄ SIIRRETÄÄN EDELLEEN MIKÄLI SULKUTOIMENPITEITÄ JATKETAAN. Lainojen uusinta-asioissa sinun ei siis tarvitse ottaa yhteyttä kirjastoon, lainasi on jo uusittu. Palautusluukut on suljettu Aluehallintoviraston suosituksesta 30.3.2020 alkaen.
—————————————————————————————

Etäasiakaspalvelumme tarjoaa neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse ma-pe klo 10.00 – 16.00.

kirjasto@sivistys.mikkeli.fi, p. 050 311 7480

KIRJASTOKORTIN SAAMINEN

Onko nyt kirjaston ollessa suljettuna mitenkään mahdollista saada kirjastokortti, jos sellaista ei ole ennestään?

Uusia kirjastokortteja emme valitettavasti voi myöntää sulkuaikana, koska se vaatii henkilöllisyyden tarkistamisen.

E-AINEISTOJEN KÄYTTÄMINEN

Onko minun mahdollista käyttää kirjaston e-aineistoja ilman kirjastokorttia? Onko minun mahdollista saada aineistojen käyttöön tarvittavaa pin-koodia tai uutta pin-koodia unohtuneen tilalle?

Finna-verkkokirjaston kautta voit lainata e-kirjoja ja äänikirjoja, katsoa elokuvia ja kuunnella musiikkia

Pyrimme saamaan pian kirjastojärjestelmään mahdollisuuden tehdä tunnukset, joilla pääset käyttämään kirjautumista vaativia e-aineistoja. Väliaikaista tunnusta voit tiedustella kirjastosta puhelimitse.


HUOM! Valitettavasti lehtipalvelu ePressin tai eMagzin lisenssimme eivät ole etäkäyttöisiä, eli ne eivät ole käytössä sulkuaikana.

LAINOJEN UUSINTA

Miten voin uusia lainani sulkuajalla?

Kaikkien asiakkaidemme lainat on uusittu keskitetysti, eli kaikki eräpäivät (myös varatun aineiston) on siirretty 1.6.2020 (poikkeuksena laskutetut niteet).  Lainojen uusinta-asioissa sinun ei siis tarvitse ottaa yhteyttä kirjastoon!

PALAUTUKSET 

Miten lainatut kirjat kannattaa palauttaa nyt kun kirjastot ovat kiinni? 

Kaikkien asiakkaidemme lainat on uusittu keskitetysti, eli kaikki eräpäivät (myös varatun aineiston) on siirretty 1.6.2020 (poikkeuksena laskutetut niteet). Aineiston palautuksesta ei siis tarvitse huolehtia, ja kaikki palautusluukut onkin suljettu turvallisuussyistä.

VARATTU AINEISTO

Olen tehnyt varauksen kirjaan ja se näkyy verkkokirjastossa noudettavana. Miten saan varaukseni?
Varattua aineistoa ei voi kirjaston sulkuaikana noutaa, saapuneiden varauksien hakuaikaa on tällä hetkellä jatkettu kesäkuun alkuun asti.

Voit myös tarkistaa, sattuuko varaamasi kirja löytymään e-versiona Ellibs-palvelustamme. Jos näin on, voit lainata kirjan sieltä ja poistaa varauksesi verkkokirjaston puolella.

PIN-KOODI 

Miten saan PIN-koodin, kun kirjastot ovat suljettuina? 

Pyrimme saamaan viimeistään 1.4. järjestelmään mahdollisuuden tehdä tunnukset, joilla pääset käyttämään kirjautumista vaativia e-aineistoja. Väliaikaista tunnusta voit tiedustella kirjastosta puhelimitse. Muista ilmoittaa koko nimesi ja syntymäaikasi.

Väliaikaisilla käyttäjätunnuksilla ei voi tehdä varauksia eikä lainata fyysistä kirjastoaineistoa. Poikkeustilan jälkeen väliaikaiset tunnukset poistetaan.

OMATOIMIKIRJASTOT 

Ovatko omatoimikirjastot avoinna kirjastojen sulkuaikana? 

Mikkelin seutukirjaston kaikki toimipisteet, myös omatoimikirjastot, ovat suljettuina ainakin 15.3.-13.5.2020 


FYYSISTEN AINEISTOJEN JAKELU, ESIM. KIRJAKASSIT

Olisiko mahdollista, että myös Mikkelin seutukirjasto alkaisi kerätä ja tarjota asiakkaille kirjakasseja?

Olemme tietoisia, että jotkin Suomen kirjastot jakavat erilaisia kirjakasseja, kasaavat varauksia noudettaviksi tai jakavat poistokirjoja. Mikkelin seutukirjasto toimii nyt kuitenkin ehdottomasti virallisten linjausten ja suositusten mukaisesti, eli pyrimme kaikin keinoin estämään koronaviruksen leviämistä. Emme halua kannustaa ihmisiä turhaan poistumaan kotoaan järjestämällä poikkeuspalveluita, kuten fyysisten aineistojen jakoa asiakkaille.

Meillä on kuitenkin tarjolla e-kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, sekä elokuvia, joihin voi tutustua näiltä sivuilta. Näitä aineistoja (pois lukien vain kirjaston verkossa toimivat e-lehdet) pääset käyttämään omalla kirjastokortillasi. Tarvitset vain kirjastokorttisi numeron ja siihen liitetyn PIN-koodin