Luonnehdinta

Mikkelin Tyttökoulun taideaineitten opettajana elämäntyönsä tehnyt Anna Sahlstén oli monipuolinen kulttuurihenkilö, mutta suurin palo hänellä oli kirjoittamiseen. Hän kirjoitti useita kymmeniä näytelmiä lapsille ja aikuisille. Sekä hänen näytelmissään että tyttöromaanissaan Tuulantei (1922) näkyy mikkeliläistä paikallisväriä niin henkilöissä kuin miljöössäkin.

 

 

Luonnehdinta

Esko Salakka on pitkänlinjan metsäalan ammattilainen, jonka teksteistä näkyy alan asiantuntijuus, mutta myös rakkaus luontoon. Vaivatta Salakka liikkuu luonnossa, mutta kohtaa myös ihmiset ja näitten pyrkimykset. Säämingin ja Punkaharjun maisemat ja kylät antavat paikan hänen romaaniensa tapahtumille.

 

 

Luonnehdinta

Etelä-Savossa syntynyt ja kuollut kirjailija Hannu Salakka tuli tunnetuksi erityisesti runoilijana, vaikka hän kirjoitti myös romaaneja ja novelleja. Hänen runoissaan yhdistyvät luontokuvaus ja puheenomainen pohdiskelu. Salakan aiheet nousevat syvältä koetuista elämän ristiriidoista ja omasta pysähtymisen pelosta elämän runnoessa eteenpäin.

 

 

Luonnehdinta

Ritva Sarkola on mäntyharjulainen toimittaja ja rikoskirjailija, joka on kirjoittanut sekä Tuula Sariolan että omalla nimellään pääasiassa dekkareita, mutta myös muutamia romaaneja ja kaksi elämäkertaromaania ystävästään Mauri Sariolasta. Useissa hänen kirjoissaan tapahtumapaikkana on Etelä-Savo.

 

 

Luonnehdinta

Ristiinalainen lastenkirjailija Aini Setälä asui suuren osan elämästään Helsingissä, mutta siteitään lapsuusmaisemiinsa ja eteläsavolaisuuteen hän ei koskaan katkaissut. Erityisen vahvana siteet näkyvät hänen lastenkirjoissaan, niiden tapahtumissa ja maisemissa. Aini Setälä kirjoitti ja omisti myös lukuisia lauluja ja runoja kotiseudulleen.

 

 

Luonnehdinta

Jarmo Siltaoja on mikkeliläinen näytelmäkirjailija, lastenteatteriohjaaja ja esitystaidollisten aineitten opettaja. Hän on kirjoittanut kaikkiaan viisitoista lastennäytelmää, joista monien tapahtumapaikkana on Mikkelin kokoinen kaupunki ja roolihenkilöissä usein tuttuja paikallispiirteitä.

 

 

Luonnehdinta

Pieksämäellä nuoruutensa viettänyt Kyösti Sorjonen teki Keski-Suomessa mittavan lehtimiesuran, mutta ennen kaikkea hänet tunnetaan tuotteliaana pakinoitsijana. Hän kirjoitti puolen vuosisadan aikana noin kaksitoistatuhatta pakinaa lähes kaikilta elämän alueita, mutta niitten lisäksi myös nuortenkirjoja ja tietoteoksia.