Luonnehdinta

Rantasalmella syntynyt Aila Nissinen oli suomalainen satukirjailija, joka yhdisti luonnontiedon välittämisen sadunomaisen lyyriseen kerrontaan. Hän kirjoitti saturomaaneja toden ja sadun rajamailta ja myös tajunnanvirtatekniikalla toteutettuja tyttökirjoja.

 

 

Luonnehdinta

Pieksämäkeläinen Niilo Nissinen oli asemapäällikön virkansa ohella monipuolinen kulttuurihenkilö, kirjoittaja, runoilija ja kuvataiteilija. Hänen töissään korostuu erityisesti voimakas kotiseutuhenkisyys. Luonto oli Nissisen sydäntä lähellä niin kirjoittamisessa kuin kuvataiteessakin.

 

 

Luonnehdinta

Savolaissyntyinen mutta sittemmin helsinkiläistynyt Alpo Noponen oli aikakautensa merkittävä kirjallisen elämän ja kansansivistyksen vaikuttaja. Hän oli innokas kansanvalistaja, mutta myös erittäin tuottelias kirjailija, lehtimies, suomentaja, pakinoitsija, kirjallisuusarvostelija sekä oppikirjojen tekijä. Hiljaisesti ja vaatimattomasti Alpo Noponen ohjaili kirjoituksillaan laajojen kansalaispiirien maailmankatsomusta ja ihanteiden muodostumista.

 

 

Luonnehdinta

Juvalta kotoisin oleva kirjailija Inka Nousiainen on moniulotteinen ihmissuhteiden ja tunteiden kartoittaja, joka kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille omaleimaisen herkällä tavallaan.  Hänet tunnetaan myös sävelteksteistään ja rock-lyriikastaan.