Luonnehdinta

Mikkeliläistynyt pappi ja isä Mauri Laine on hyödyntänyt lähetystyökokemuksiaan varhaisnuorille suunnatuissa seikkailukertomuksissaan, joiden tapahtumat sijoittuvat Kauko-Itään Hongkongin alueelle.

 

 

Luonnehdinta

Juvalainen Tarmo Laitinen on pitkän linjan sanataiteen harjoittaja, käsikirjoittaja, kirjailija ja kolumnisti. Kirjoittaminen on hänelle keino osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Laitinen on pienen ihmisen puolella usein pilke silmäkulmassa.

 

 

Luonnehdinta

Ernst Lampén teki elämäntyönsä kieltenlehtorina, mutta hänet tunnetaan erityisesti savolaisuuden apostolina, matkailijana, humoristisena kirjailijana, lehtimiehenä ja vapaa-ajattelijana. Lampénin elämä ja toiminta sivuavat monella tavoin Savoa ja Rantasalmea, jossa hän vietti lapsuutensa. Hänen teksteistään huokuvat rehevä elämänilo ja arjen kommellukset, mutta myös julkaisuaikana radikaalit ajatukset.

 

 

Luonnehdinta

Juvalta kotoisin oleva Eija Lappalainen on graafinen suunnittelija ja nuorisokirjailija. Hänen tuotannossaan kirjoittaminen ja visuaalinen suunnittelu ovat yhtä lailla kiinnostavia ja toisiaan ruokkivia. Eija Lappalainen pyrkii luomaan myös kuvallista tekstikerrontaa. Hänen vahvuusalueenaan on yhteiskirjoittaminen. Suurimman osan julkaisuistaan hän on tehnyt kiinteässä yhteistyössä läheistensä kanssa. 

 

 

Luonnehdinta

Anne Leinonen on juvalaissyntyinen kustannustoimittaja, kirjailija ja kirjoittajaohjaaja.  Lapsuudenystävänsä Eija Lappalaisen kanssa yhdessä kirjoitetut nuortenromaanit sijoittuvat usein eteläsavolaisiin maisemiin. Anne Leinosen tieteis- ja fantasianovellit ovat toisista maailmoista. Kirjailijana hän on eräänlainen reaalifantastikko.