Luonnehdinta

Pieksämäellä lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Anu Kaipainen koki evakkotaustastaan huolimatta olevansa vahvasti savolainen. Savolaisuus ja monet asuinpaikkakunnat näkyvät hänen teoksissaan. Anu Kaipainen kirjoittaa kepeästi mutta kärjistäen vakavista asioista ja ilmiöistä. Hän kehitti omanlaisensa myyttitekniikan, jonka avulla nykytodellisuuden tapahtumat limittyvät myyttiseen maailmaan.

 

 

Luonnehdinta

Jäppiläläinen Maija Kauhanen kirjoittaa arjen asioista erityisesti maaseudun näkökulmasta ja omista kokemuksistaan. Vaikka aiheet voivat olla raskaitakin, hän kirjoittaa niistä huumorilla ja lämmöllä.

 

Luonnehdinta

Pieksämäellä syntynyt ja Mikkelissä ylioppilaaksi kirjoittanut Sylvi Kekkonen oli syvällinen  kirjallisuuden harrastaja ja kirjailija. Pääministerin ja presidentin puolison tehtävien ohella hänestä kehittyi pienimuotoisen kirjallisen ilmaisun taitaja. Osittain elämäkerrallisissa teoksissaan hän puhuu lukijalleen vähäeleisen koruttomasti ja läheltä, aforismeissaan terävästi mutta myös ymmärtäen.

 

 

Luonnehdinta

Eteläsavolaisessa metsämökissä kesäkaudet asuvan ja kirjoittavan Eeva Kilven tuotannon kasvualustana on ollut mennyt maailma, hänen lapsuutensa Karjala. Luonnolla ja erityisesti naisen ja naiseuden kriisien kuvauksella on keskeinen sija hänen tuotannossaan, joka koostuu runoista ja ennen kaikkea proosasta. Eeva Kilven tekstissä ja tematiikassa myös eroottiset tunteet ja seksuaalisen minän kokemukset ovat näkyvästi esillä.

 

 

Luonnehdinta

Hannes Kolehmainen oli mikkeliläinen harrastajakirjoittaja, joka kirjoitti pääasiassa näytelmäkäsikirjoituksia, mutta myös proosaa ja tietotekstejä.

 

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen Helena Kortelainen on kielenkääntäjä ja näytelmäkirjailija. Hän on edelleenkin kyselyiässä ja kiinnostunut ihmisistä sekä heidän tarinoistaan. Näytelmiensä kautta hän saa elettyä ikään kuin monta elämää samaan hintaan. Useissa Helena Kortelaisen näytelmissä liikutaan Mikkelin maisemissa, mutta myös pohjoiskarjalaiset lähtökohdat heijastuvat hänen näytelmissään.