Luonnehdinta

Varkaudessa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Erkki Immonen oli eläkeiässä tuottelias omakustannekirjailija, joka julkaisi pääasiassa omaelämäkerrallista kirjallisuutta.

 

 

Luonnehdinta

Heinävedellä asuva Martti Issakainen on maanviljelijä, kirjailija ja kustantaja. Hän on julkaissut toistakymmentä teosta sekä tehnyt mm. radiokuunnelmia ja näytelmiä. Martti Issakaisen teoksissa näkyvät maaseudun luonto ja elämä, kotiseutu ja maalla elämisen kirjo kaikkine vivahteineen.

 

 

Luonnehdinta

Heinävedellä asuva Milja Issakainen on eläkkeellä oleva diakonissa-sairaanhoitaja. Vasta myöhemmällä iällä solmitun avioliiton myötä hän lähti tarkastelemaan elämäänsä uusista lähtökohdista. Herkästi ja lämmöllä hän kuvaa teksteissään aikuisen naisen rakkautta sekä ihmiselämän syviä iloja ja suruja.

 

 

Luonnehdinta

Heinävedellä syntynyt kirjailija Sakari Issakainen toimi aiemmin kansakoulunopettajana ja kanttori-urkurina. Kirjoihinsa hän ammentaa vaikutteita niin purjehtimisesta kuin musiikistakin, joiden muotoja hän jäljittelee rakenteen sommittelussa. Issakaisen teoksissa miehet kilvoittelevat kiihkeästi taiteellisissa pyrkimyksissään ja naisten saavuttamisessa. Sakari Issakaisen esikoisromaanin päätapahtumat sijoittuvat Etelä-Savon maisemiin.