Luonnehdinta

Turun kulttuurielämässä vahvasti vaikuttanut äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja sittemmin rehtori Sampo Haahtela kirjoitti lapsille kertomuksia ja fantasiatekstejä. Häntä on pidetty jopa varhaisena fantasiakirjailijanamme. Aikuisille Haahtela kirjoitti muun muassa ihmiskohtaloista sekä kouluelämään liittyviä romaaneja, joissa hän valotti kulloinkin koulumaailmassa käynnissä ollutta kehitystä.

 

 

Luonnehdinta

Mikkelin keskussairaalan ortopedina työskennellyt Saara Harviainen sairastui nelikymppisenä lapinhulluuteen. Vuosikymmenien ajan hän kokosi Lapin kokemuksistaan kirjallista ja kuvallista aineistoa. Eläkkeelle jäätyään hän kirjoitti niitten pohjalta neljä kirjaa, tarinoita pienistä elämyksistä äärettömän luonnon keskellä. Kirjoissaan Saara Harviainen puhuu lämmöllä aidon Lapin, sen luonnon ja elämäntavan puolesta.  

 

Luonnehdinta

Puumalasta kotoisin ollut Elsa Heporauta tuli tunnetuksi Kalevala Korun sekä Kalevalaisten naisten liiton perustajana. Kansallisen kulttuurin vaaliminen oli hänen sydäntään lähellä. Hän oli myös erityisen tuottelias ja omana aikanaan suosittu kirjailija. Hän oli sekä idealisti että realisti, joka käytti teksteissään värikästä, lapsuudessaan kuulemaansa kieltä.

 

 

Luonnehdinta

Reijo Honkonen on eteläsavolainen kirjailija, jonka tyylilaji on alavireinen komiikka. Hänen mielestään komiikka ja huumori ovat parhaimmillaan silloin, kun niihin saa mukaan surua ja tummia sävyjä. Tummasävyinen komiikka toistuu hänen monipuolisessa tuotannossaan romaaneista näytelmiin, käsikirjoituksiin ja pakinoihin.

 

 

Luonnehdinta

Urpo Huhtanen oli eteläsavolainen graafinen taiteilija ja kirjojen suunnittelija. Hän on myös itse kirjoittanut neljä kirjaa, jotka värittävät lukijoille Lapin erämaita, eksotiikkaa ja paikallista elämää.

 

 

Luonnehdinta

Kaarina Huhtinen on suonenjokelainen äidinkielenopettaja ja maatilanemäntä, jonka lasten, nuorten ja aikuisten kirjoissa välittyy ennen kaikkea ihmissuhteiden tärkeys ja ihmiseksi kasvaminen. Kaunokirjallisen tuotannon lisäksi Kaarina Huhtinen on tehnyt myös äidinkielen oppikirjoja ja toiminut kirja-arvostelijana.

 

 

Luonnehdinta

Kerimäkeläinen näytelmäkirjailija ja runoilija Anneli Huopalainen on kolmen vuosikymmen aikana kirjoittanut useita kymmeniä näytelmiä niin ammattiteatterille kuin harrastajaryhmillekin. Kirjoittaminen on ollut hänelle keino selviytyä työelämän ja arjen paineista. Kerimäkeläinen kieli ja elämänmuoto näkyvät hänen teksteissään.

 

 

Luonnehdinta

Karo Hämäläinen on Mikkelissä syntynyt ja koulunsa käynyt monipuolinen ja tuottelias kirjailija.  Hän on myös toimittaja ja kirjallisuusarvostelija sekä bisnes-maailman asiantuntija ja pörssitoimittaja. Nuoresta iästään huolimatta Hämäläinen on julkaissut jo kolmisenkymmentä teosta. Entinen kotikaupunki Mikkeli ja Etelä-Savo ovat vahvasti esillä hänen muutamissa romaaneissaan.

 

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen Sirpa Hänninen on julkaissut kaksi omakustanteista runokirjaa, jotka rohkealla tavalla kuvaavat rakkauden riemua ja surua, ylistystä ja yksinäisyyden tuskaa.

 

Faktaa

Sirpa Hänninen on syntynyt Kuopiossa 19.10.1944, mutta asunut lähes koko elämänsä Mikkelissä.

 

 

Luonnehdinta

Mikkeliläinen Risto Häyrynen on eläkkeellä oleva opettaja ja urheilumies. Hänen teoksissaan heijastuvat lämmöllä, joskus jopa itseironialla, höystettyinä niin hänen koulu- kuin urheiluelämänsä kokemukset. Myös eteläsavolaisuus ja paikallisuus näkyvät hänen teksteissään.

 

Faktaa

Risto Häyrynen syntyi 15.2.1939 mikkeliläisen ylikonduktöörin nelilapsiseen perheeseen.