Mikkelin kaupunginkirjasto – Etelä-Savon maakuntakirjasto toteuttaa Etelä-Savon Kulttuurirahaston rahoittaman maakunnallisen Satakiri – ilmaisukilpailun. Ilmaisukilpailu on suunnattu kaikille 7 – 19 -vuotiaille eteläsavolaisille lapsille ja nuorille. Kilpailun teemana on ”Minun Suomeni” ja kilpailulla juhlistetaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Kilpailutyössä voi käyttää mitä tahansa taiteen ilmaisumuotoa, kunhan työ on digitaalisessa muodossa. Työt palautetaan www.satakiri.fi sivustolle. Kilpailuaika on 15.8. – 31.10.2017.

Suomenniemen kirjasto muuttaa nykyisistä tiloistaan (Suomenniemi-talo, Kirkonkyläntie 14) Suomenniemen vanhalle kirkonkylän koululle nuoriso- ja kirjastotiloiksi remontoituihin tiloihin. Vanha, 1891 rakennettu, koulurakennus sijaitsee samassa pihapiirissä Suomenniemen alakoulun kanssa (Koulutie 20).

Sulkuaikana aineistoa voi palauttaa Suomenniemi-talon etuoven postiluukusta

Kirjasto avataan maanantaina 4.9.2017 klo 11. Kirjaston asiakaspalveluajat säilyvät muuton jälkeen ennallaan:

maanantaisin klo11-18

Mikkelin pääkirjaston lukupiiri jatkuu kesätauon jälkeen tiistaina 12.9. tuttuun tapaan klo 15:00-16:30 toisen kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa. Ensimmäisellä kerralla keskustellaan Joel Lehtosen vuonna 1917 ilmestyneestä ja Putkinotko-sarjan aloittaneesta teoksesta Kerran kesällä.

Syksyn muut kokoontumispäivät ovat 10.10., 14.11. sekä 12.12. Syyskauden kirjat valitaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Pe 29.9.2017 klo 18 – 21 ja la  30.9.2017 klo 10 - 16

Luentoja eri sotakirjallisuuden aiheista.

Järjestäjinä Sotahistoriakeskus Muisti / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei sekä Mikkelin kaupunginkirjasto ja Mikkelin museotoimi.

Vapaa pääsy.

Kesälauantaisin käytössä ovat 1. kerroksen kokoelmat, lainaus- ja palautusautomaatit sekä varausten itsepalvelunouto (ei kaukolainat). Itsepalveluaika on tarkoitettu asiakkaiden itsenäiseen kirjastokäyttöön, mutta kirjastosalissa päivystää kirjaston työntekijä opastaen omatoimikäyttöön. Normaalia aukioloajan asiakaspalvelua ei ole saatavilla.

Kokeilulla halutaan vastata kirjaston käyttäjien toiveisiin aukioloaikojen laajentamisesta. Vastaavia käytäntöjä on jo useilla paikkakunnilla Suomessa, mutta Mikkelissä ei ole aiemmin kokeiltu vastaavaa.

Kesäaukioloajat muutoin voimassa 1.6.-31.8.2017.

Varausten itsepalvelunouto tarkoittaa sitä, että asiakas hakee varaamansa aineiston itse alakerran kirjastosalissa olevasta varausten noutohyllystä.  Noutohyllyssä varaukset on järjestetty numeroiden, ei nimien mukaan, jotta yksityisyys säilyy.

Sanataidepaja 7-12 -vuotiaille 2.9. klo 12 pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs. Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Kesto noin 1,5 tuntia.

Sanataidepaja 3-6 -vuotiaille lapsille ja lasten vanhemmille 2.9. klo 10 pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa 2.krs. Vapaa pääsy. Ohjaajana sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Ikäraja ohjeellinen. Kesto noin 45 minuuttia.

 

Lumme-kirjastojen asiakkailla on  voinut vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja oli useampaan kirjastoon (esim. Mikkelin ja Juvan kortti), asiakkaalla oli kaksi eri asiakastietuetta. Asiakkuudet yhdistettiin ohjelmallisesti 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas.

Lumme-kirjastojen asiakkaat ovat voineet varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden alusta lähtien.

Julkaise syötteitä