Naxos Music Library - kuuntele musiikkia !

Tervetuloa käyttämään Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelua!

Naxos Music Library sisältää etupäässä taidemusiikkia, mutta myös jonkun verran jazzia, populaarimusiikkia ja etnomusiikkia. Naxos Music Library on myös tietopankki: sivuilta löytyy tietoa mm. musiikin tyylikausista ja soittimista. Palvelu on englanninkielinen.

Palvelua voi käyttää nettiselaimen kautta joko kotikoneella tai kirjaston työasemalla, kunhan käytössä on äänikortti, kuulokkeet ja/tai kaiuttimet. Android - ja Apple -mobiililaitteille on saatavilla sovellukset App Storesta tai Google Playsta. Musiikki on streaming -muodossa, joten sitä ei voi kopioida omaan käyttöön.

Näin käytät Naxos Music Librarya:

Kirjaudu Naxokseen kirjaston linkin kautta vaikka tästä: Naxos Music Library. Kirjoita kirjastokorttisi numero Enter Passcode -kenttään ja klikkaa login-painiketta. Voit etsiä musiikkia Keyword search -hakukentästä tai tutustua Naxoksen soittolistoihin "Playlists"-linkistä. Siellä on valmiiksi koottu valikoimia esimerkiksi lapsille sopivasta klassisesta, barokkimusiikista, puhallinmusiikista yms. Hakukielenä kannattaa käyttää englantia. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos punaisesta Log-Out -painikkeesta. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 10 kuuntelijaa. Mikäli käyttäjien yhtäaikainen maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään. Lisäohje (pdf) Lisäohje (doc).

Esitys NML mobiilipalvelun käyttöönotosta ja tästä sama esitys pdf-muodossa:

Tekstiohjeet NML mobiiliin kirjautumiselle

Kirjaudu palveluun ensin tietokoneella omalla kirjastokortin numerolla osoitteessa http://mikkeli.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp

Luo Playlists-välilehdellä oma Student/member playlists account (käyttäjätili omien soittolistojen luomista varten) klikkaamalla Sign up -painiketta. Täytä Etunimesi - Sukunimesi - sähköpostiosoitteesi (kahdesti) - keksimäsi salasana (kahdesti).

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin - klikkaa "Activate Naxos Music Library Student Playlist Login Now." Avautuvasta ikkunasta klikkaa "Click here". Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi salasanalla.

Luo itsellesi soittolistoja joko siirtämällä niitä NML soittolistoilta (Naxos Music Library Playlists) tai käyttämällä hakukenttää. Lisää haluamasi kappale soittolistalle laittamalla ruksi nimen edessä olevaan ruutuun ja klikkaamalla "Save as".

Käyttäjätilisi tunnuksilla pääset kirjautumaan myös mobiilipalveluun, kun olet ladannut sovelluksen omaan laitteeseesi App Storesta tai Google Playsta ja kuuntelemaan nettisivuilla luomiasi soittolistoja.