Maksuttomat varaukset Lumme-kimpan alueella vuoden alusta

Lumme-kirjastojen asiakkaat ovat voineet varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden alusta lähtien.Lumme-kirjastoihin kuuluvat lähikirjastoineen Mikkelin kaupunginkirjasto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Toenperän kirjasto (Juva, Rantasalmi, Joroinen), Heinäveden kunnankirjasto, Varkauden kaupunginkirjasto ja Enonkosken kunnankirjasto. Varattu aineisto toimitetaan asiakkaan haluamaan kirjastoon pääsääntöisesti 2-5 työpäivän aikana. Asiakkaan ei siis tarvitse enää tehdä kaukolainapyyntöä, jos aineisto löytyy Lumme-kirjastojen alueelta.

Muutoksen yhteydessä Lumme-kirjastojen aineisto- ja varaustietokanta yhdistetään. Muutokset tapahtuvat vaiheittain. Aineistotietokannassa pääosa nimekkeistä on  yhdistetty eli  samalla näytöllä näkyy kaikkien kirjastojen tilanne. Väliaikaisesti joitakin aineistojen nimeketietueita voi olla useampi. Jos varauksissa on epäselvyyttä, kannattaa olla yhteydessä omaan kirjastoon.